Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Analytické vyšetření obsahu masa jako složky masných výrobků je popsáno v legislativě a je založe-no na stanovení obsahu dusíku v masném výrobku a následném odečtení všech nebílkovinných zdro-jů. Při výpočtu se musí počítat i s maximálním %22povoleným%22 obsahem tuku a pojivové tkáně v kos-terní svalovině, v případě výpočtu obsahu masa jako složky masných výrobků z receptury je nutná znalost správných parametrů výrobních mas. Vzhledem k tomu, že při značení obsahu masa dochází k častým chybám, bylo cílem práce navrhnout a zhodnotit postup pro výpočet obsahu masa v masných výrobcích z receptury masného výrobku.
- Analytické vyšetření obsahu masa jako složky masných výrobků je popsáno v legislativě a je založe-no na stanovení obsahu dusíku v masném výrobku a následném odečtení všech nebílkovinných zdro-jů. Při výpočtu se musí počítat i s maximálním %22povoleným%22 obsahem tuku a pojivové tkáně v kos-terní svalovině, v případě výpočtu obsahu masa jako složky masných výrobků z receptury je nutná znalost správných parametrů výrobních mas. Vzhledem k tomu, že při značení obsahu masa dochází k častým chybám, bylo cílem práce navrhnout a zhodnotit postup pro výpočet obsahu masa v masných výrobcích z receptury masného výrobku. (cs)
- Analytical examination of the meat as an ingredient of meat products is described in legislation. It is based on the determination of the nitrogen content in the meat product and subsequent exclusion of all non-protein sources. The calculation must reckon with the maximum %22allowed%22 fat and connective tissue content in skeletal muscle. When calculating the meat content as an ingredient of meat products from the recipe the knowledge of correct parameters of raw materials (types of meat) is required. Due to the fact that frequent errors on labels declaring the meat content in meat products occure, the aim of this work was to design and evaluate procedure for calculation of the meat content in meat products from the recipe. (en)
|
Title
| - Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků
- Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků (cs)
- The calculation of meat content in meat products (en)
|
skos:prefLabel
| - Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků
- Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků (cs)
- The calculation of meat content in meat products (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43897534!RIV15-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43897534
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - meat product, meat content. (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Ševčík, Rudolf
- Pivoňka, Jan
- Rajchl, Aleš
- Pohůnek, Václav
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |