About: Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Analytické vyšetření obsahu masa jako složky masných výrobků je popsáno v legislativě a je založe-no na stanovení obsahu dusíku v masném výrobku a následném odečtení všech nebílkovinných zdro-jů. Při výpočtu se musí počítat i s maximálním %22povoleným%22 obsahem tuku a pojivové tkáně v kos-terní svalovině, v případě výpočtu obsahu masa jako složky masných výrobků z receptury je nutná znalost správných parametrů výrobních mas. Vzhledem k tomu, že při značení obsahu masa dochází k častým chybám, bylo cílem práce navrhnout a zhodnotit postup pro výpočet obsahu masa v masných výrobcích z receptury masného výrobku.
  • Analytické vyšetření obsahu masa jako složky masných výrobků je popsáno v legislativě a je založe-no na stanovení obsahu dusíku v masném výrobku a následném odečtení všech nebílkovinných zdro-jů. Při výpočtu se musí počítat i s maximálním %22povoleným%22 obsahem tuku a pojivové tkáně v kos-terní svalovině, v případě výpočtu obsahu masa jako složky masných výrobků z receptury je nutná znalost správných parametrů výrobních mas. Vzhledem k tomu, že při značení obsahu masa dochází k častým chybám, bylo cílem práce navrhnout a zhodnotit postup pro výpočet obsahu masa v masných výrobcích z receptury masného výrobku. (cs)
  • Analytical examination of the meat as an ingredient of meat products is described in legislation. It is based on the determination of the nitrogen content in the meat product and subsequent exclusion of all non-protein sources. The calculation must reckon with the maximum %22allowed%22 fat and connective tissue content in skeletal muscle. When calculating the meat content as an ingredient of meat products from the recipe the knowledge of correct parameters of raw materials (types of meat) is required. Due to the fact that frequent errors on labels declaring the meat content in meat products occure, the aim of this work was to design and evaluate procedure for calculation of the meat content in meat products from the recipe. (en)
Title
  • Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků
  • Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků (cs)
  • The calculation of meat content in meat products (en)
skos:prefLabel
  • Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků
  • Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků (cs)
  • The calculation of meat content in meat products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43897534!RIV15-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 54534
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43897534
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat product, meat content. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B3D86E98DC1C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • XXV
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ševčík, Rudolf
  • Pivoňka, Jan
  • Rajchl, Aleš
  • Pohůnek, Václav
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software