About: Ošetření tepelně opracovaných masných výrobků vysokým tlakem k prodloužení jejich údržnosti     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl sledován vliv vysokého tlaku na údržnost tepelně opracovaných masných výrobků a na jejich vlastnosti (texturu, barvu, pH a oxidaci lipidů). Byl srovnán vliv ošetření vysokým tlakem celých tyčí salámu a salámu naplátkovaného a změny během následujícího skladování v chladu i teplotě místnosti. Působením tlaku 400 MPa došlo ke snížení mikrobních počtůcelkového počtu mikroorganismů, tím k prodloužení údržnosti i při pokojové teplotě místnosti místnosti, a to zejména u naplátkovaných salámů.
  • Byl sledován vliv vysokého tlaku na údržnost tepelně opracovaných masných výrobků a na jejich vlastnosti (texturu, barvu, pH a oxidaci lipidů). Byl srovnán vliv ošetření vysokým tlakem celých tyčí salámu a salámu naplátkovaného a změny během následujícího skladování v chladu i teplotě místnosti. Působením tlaku 400 MPa došlo ke snížení mikrobních počtůcelkového počtu mikroorganismů, tím k prodloužení údržnosti i při pokojové teplotě místnosti místnosti, a to zejména u naplátkovaných salámů. (cs)
  • The influence of high pressure treatment on the shelf-life of heat-treated meat products and their parameters (texture, colour, pH and lipid oxidation) was studied. The effect of high pressure application on whole sausage was compared with the sliced sausage treating. Their changes during consequent storage (refrigerated and at ambient temperature) were observed. High pressure of 400 MPa decreased the microbial count, which led to the prolonged shelf-life of products, mainly slices.chybí (en)
Title
  • Ošetření tepelně opracovaných masných výrobků vysokým tlakem k prodloužení jejich údržnosti
  • Ošetření tepelně opracovaných masných výrobků vysokým tlakem k prodloužení jejich údržnosti (cs)
  • High pressure treatment of shelf stable meat products (en)
skos:prefLabel
  • Ošetření tepelně opracovaných masných výrobků vysokým tlakem k prodloužení jejich údržnosti
  • Ošetření tepelně opracovaných masných výrobků vysokým tlakem k prodloužení jejich údržnosti (cs)
  • High pressure treatment of shelf stable meat products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43897391!RIV15-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 35216
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43897391
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • High pressure treatment, meat product, shelf stable product - ssp (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D15258448A14]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 24
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Šimoniová, Anna
  • Škorpilová, Tereza
  • Šestáková, Barbora
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software