About: Heather sheep - a new source of meat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Plemenem ovcí, jehož chov se rozšiřuje, je vřesová ovce, původem ze severovýchodních oblastí Německa. Jde o skromné plemeno chované na chudých, písčitých půdách vřesovišť. Na pastvě zužitkují i méně hodnotné rostliny, a lze je tak perspektivně využít i k řízené pastvě v chráněných oblastech. Je to pozdní plemeno menšího tělesného rámce, jehož předností je dobrá kvalita masa s chutí zvěřiny a nízkým výskytem loje. Charakteristickou chuť mladého jehněčího masa si udrží až do věku 12-14 měsíců. Proto byla hodnocena kvalita masa vřesové ovce: barva, textura, hmotnostní ztráty ve srovnání s masným plemenem Texel. Barva byla měřena reflexní spektrofotometrií; vřesová ovce se ukazuje tmavší než Texel. Textura masa byla hodnocena na základě Warner-Bratzlerovy síly a max. energie ve střihu, maso vřesové ovce bylo křehčí. Nebyly nalezeny rozdíly v hmotnostních ztrátách při tepelném opracování. Na základě naměřených hodnot se ukazují vřesové ovce vhodné pro produkci kvalitního jehněčího masa.
  • Plemenem ovcí, jehož chov se rozšiřuje, je vřesová ovce, původem ze severovýchodních oblastí Německa. Jde o skromné plemeno chované na chudých, písčitých půdách vřesovišť. Na pastvě zužitkují i méně hodnotné rostliny, a lze je tak perspektivně využít i k řízené pastvě v chráněných oblastech. Je to pozdní plemeno menšího tělesného rámce, jehož předností je dobrá kvalita masa s chutí zvěřiny a nízkým výskytem loje. Charakteristickou chuť mladého jehněčího masa si udrží až do věku 12-14 měsíců. Proto byla hodnocena kvalita masa vřesové ovce: barva, textura, hmotnostní ztráty ve srovnání s masným plemenem Texel. Barva byla měřena reflexní spektrofotometrií; vřesová ovce se ukazuje tmavší než Texel. Textura masa byla hodnocena na základě Warner-Bratzlerovy síly a max. energie ve střihu, maso vřesové ovce bylo křehčí. Nebyly nalezeny rozdíly v hmotnostních ztrátách při tepelném opracování. Na základě naměřených hodnot se ukazují vřesové ovce vhodné pro produkci kvalitního jehněčího masa. (cs)
  • Sheep breeds whose breeding is expanding the heather sheep, originally from northeastern regions of Germany. It is a modest breed reared on poor, sandy soils of heaths. On the Feast utilize less valuable plants, so they can also be used to prospectively controlled grazing in protected areas. It's late breed smaller body frame, the advantages of good quality meat with a taste of venison and a low incidence of fat. The characteristic taste of young lamb can hold up to 12-14 months. Therefore, the meat quality was evaluated heather sheep: color, texture, weight loss compared to beef breeds Texel. The color was measured by spectrophotometry reflective; heather sheep appears darker than Texel. The texture of meat was evaluated by Warner-Bratzlerovy strength and max. Energy shear heather sheep meat was tender. There were no differences in weight loss during heat treatment. Based on the measured values ??show heather sheep suitable for the production of quality lamb. (en)
Title
  • Heather sheep - a new source of meat (en)
  • VŘESOVÁ OVCE - NOVÝ ZDROJ MASA
  • VŘESOVÁ OVCE - NOVÝ ZDROJ MASA (cs)
skos:prefLabel
  • Heather sheep - a new source of meat (en)
  • VŘESOVÁ OVCE - NOVÝ ZDROJ MASA
  • VŘESOVÁ OVCE - NOVÝ ZDROJ MASA (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43897131!RIV15-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 115138
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43897131
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Sheep, meat, Texel, (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2F7710210552]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ - XLIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chodová, Darina
  • Fantová, Milena
  • Nohejlová, Lenka
  • Pipek, Petr
  • Rohlík, Bo-Anne
  • Škorpilová, Tereza
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-866-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software