About: Extraction     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Unlike the extraction liquid-liquid extraction of food materials is a type of solid phase extraction - liquid. Food material in this case is regarded as a solid phase, are used to extract liquids like water, strictly selected organic solvents and carbon dioxide in the supercritical state. When using water as the liquid extraction process is often referred to as leaching (extraction in one stage). Extraction is of fundamental importance in food technology, where there is a separation of the desired substance from a natural material, which may include the seeds of oil plants in the production of oils, sugar beet and cane sugar production, the production of coffee beans in coffee, etc. The real process is very complex and its exact mathematical description of the relationship is always valid within certain limits. (en)
  • Na rozdíl od extrakce z kapaliny do kapaliny představuje extrakce potravinářských materiálů extrakci typu pevná fáze ? kapalina. Potravinářský materiál je v tomto případě považován za pevnou fázi, k extrakci se používají kapaliny jako voda, přísně vybraná organická rozpouštědla a oxid uhličitý v nadkritickém stavu. Při použití vody jako extrakční kapaliny se často tento proces označuje jako vyluhování (extrakce v jednom stupni). Extrakce má zásadní význam v potravinářských technologiích, kde dochází k oddělování žádané látky z přírodního materiálu, kterým mohou být např. semena olejnatých rostlin při výrobě olejů, cukrovka a třtina při výrobě cukru, kávová zrna při výrobě kávy apod. Vlastní reálný proces je velmi složitý a jeho exaktní popis matematickými vztahy je platný vždy s určitými omezeními.
  • Na rozdíl od extrakce z kapaliny do kapaliny představuje extrakce potravinářských materiálů extrakci typu pevná fáze ? kapalina. Potravinářský materiál je v tomto případě považován za pevnou fázi, k extrakci se používají kapaliny jako voda, přísně vybraná organická rozpouštědla a oxid uhličitý v nadkritickém stavu. Při použití vody jako extrakční kapaliny se často tento proces označuje jako vyluhování (extrakce v jednom stupni). Extrakce má zásadní význam v potravinářských technologiích, kde dochází k oddělování žádané látky z přírodního materiálu, kterým mohou být např. semena olejnatých rostlin při výrobě olejů, cukrovka a třtina při výrobě cukru, kávová zrna při výrobě kávy apod. Vlastní reálný proces je velmi složitý a jeho exaktní popis matematickými vztahy je platný vždy s určitými omezeními. (cs)
Title
  • Extraction (en)
  • Extrakce
  • Extrakce (cs)
skos:prefLabel
  • Extraction (en)
  • Extrakce
  • Extrakce (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43896962!RIV14-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 74440
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43896962
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Extraction (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4FE0C0D96B31]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubník, Zdeněk
  • Filip, Vladimír
  • Voldřich, Michal
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Key Publishing s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7418-163-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software