About: Barley and its innovative application in food     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny pěstované u nás i ve světě. Z ječmene se u nás v minulosti připravovala ječná mouka a pečivo (zejména lívance, palačinky a vdolky), dále chléb z ječmene a žita a také různé kaše. Ječmen je unikátním zdrojem vlákniny potravy a zejména rozpustných beta-glukanů s pozitivními zdravotními účinky. Nové využití ječmene spočívá ve výrobě ochucených perliček, které je možné přidávat do jogurtů nebo tavených sýrů. Z ječné mouky byly připraveny chleby, běžné, jemné a trvanlivé pečivo. Další novinkou je příprava ječných kvasů pro pekárenskou technologii.
  • Ječmen patří mezi nejstarší zemědělské plodiny pěstované u nás i ve světě. Z ječmene se u nás v minulosti připravovala ječná mouka a pečivo (zejména lívance, palačinky a vdolky), dále chléb z ječmene a žita a také různé kaše. Ječmen je unikátním zdrojem vlákniny potravy a zejména rozpustných beta-glukanů s pozitivními zdravotními účinky. Nové využití ječmene spočívá ve výrobě ochucených perliček, které je možné přidávat do jogurtů nebo tavených sýrů. Z ječné mouky byly připraveny chleby, běžné, jemné a trvanlivé pečivo. Další novinkou je příprava ječných kvasů pro pekárenskou technologii. (cs)
  • Barley is the oldest agricultural crop in Czech Republic and in the world. Once barley flour, bread and bakery products and porridge was prepared and used. Barley is unique source of dietary fibre and especially soluble b-glucans with positive health benefits. The new application of barley consists of in the production of tasted pearls which were added to yogurt and processed cheese. Barley based bread and bakery products also were prepared. Barley sourdough fermented by means of Lactobacillus and Propionibacterium had effects on dough and bread quality. (en)
Title
  • Barley and its innovative application in food (en)
  • Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství
  • Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství (cs)
skos:prefLabel
  • Barley and its innovative application in food (en)
  • Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství
  • Ječmen, tak jak ho (možná) neznáte - inovace a netradiční využití ječmene v potravinářství (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43896948!RIV14-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 81749
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43896948
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • barley sourdough; barley pearl; barley (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F89893628CDD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Potravinářská revue
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2013
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sluková, Marcela
  • Smrž, F.
  • Švehlová, Alžběta
issn
  • 1801-9102
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software