Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Fruits' moulding represents a very serious problem for fruit producers. Regardless of the post-harvest, market or household storage conditions, moulds can easily infest many kinds of foods having sufficiently high water content. Still, fruits are the most problematic commodity. The majority of moulds contaminating fruits is toxinogenic and produce mycotoxins, which represent the serious health issue. Patulin, ochratoxin A and aflatoxins are the most important and the most frequently detected representatives of mycotoxins in fruits. Current strategies for protection of crops against moulding are predominantly based on application of fungicides. However, there is an increased demand from consumers ?side for organic products of high quality. (en)
- Hniloby ovoce představují pro pěstitele závažný problém. I když hniloba může obecně napadnout každou potravinu, která obsahuje dostatek vody, ovoce patří v domácnosti i v sortimentu potravin na trhu k těm nejproblematičtějším. Některé druhy mikroskopických vláknitých hub kontaminující ovoce jsou toxinogenní a produkují tedy zdraví škodlivé mykotoxiny. Mezi ty nejvýznamnější, nejnebezpečnější a nejčastěji se objevující patří patulin, ochratoxin A a aflatoxiny. Strategie ochrany ovoce proti hnilobám je v současné době stále prováděna chemickou cestou pomocí fungicidů, ale spotřebitelé volají stále častěji po kvalitních bio-výrobcích bez fungicidního ošetření.
- Hniloby ovoce představují pro pěstitele závažný problém. I když hniloba může obecně napadnout každou potravinu, která obsahuje dostatek vody, ovoce patří v domácnosti i v sortimentu potravin na trhu k těm nejproblematičtějším. Některé druhy mikroskopických vláknitých hub kontaminující ovoce jsou toxinogenní a produkují tedy zdraví škodlivé mykotoxiny. Mezi ty nejvýznamnější, nejnebezpečnější a nejčastěji se objevující patří patulin, ochratoxin A a aflatoxiny. Strategie ochrany ovoce proti hnilobám je v současné době stále prováděna chemickou cestou pomocí fungicidů, ale spotřebitelé volají stále častěji po kvalitních bio-výrobcích bez fungicidního ošetření. (cs)
|
Title
| - Occurrence of mycotoxins in fruits (en)
- Výskyt mykotoxinů v ovoci
- Výskyt mykotoxinů v ovoci (cs)
|
skos:prefLabel
| - Occurrence of mycotoxins in fruits (en)
- Výskyt mykotoxinů v ovoci
- Výskyt mykotoxinů v ovoci (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/13:43896672!RIV14-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/13:43896672
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food safety; fruits; Mycotoxins (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hajšlová, Jana
- Václavíková, Marta
- Zachariášová, Milena
- Fenclová, Marie
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |