About: Do Frying Oils and Fats Pose Health Hazard?     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Tento souhrnný článek diskutuje toxicitu tuků a olejů po smažení a jednotlivých skupin látek vznikajících z mastných kyselin během smažení, se zvláštním zřetelem na faktory ovlivňující danou toxicitu. Někteří autoři předpokládají, že tuky a oleje po smažení nejsou, v případě že smažení probíhalo za běžně používaných podmínek, škodlivé. Avšak obecně, především s ohledem na často nedostatečný příjem vitaminu E a některé další faktory, by bylo žádoucí příjem smažených potravin snížit.
  • Tento souhrnný článek diskutuje toxicitu tuků a olejů po smažení a jednotlivých skupin látek vznikajících z mastných kyselin během smažení, se zvláštním zřetelem na faktory ovlivňující danou toxicitu. Někteří autoři předpokládají, že tuky a oleje po smažení nejsou, v případě že smažení probíhalo za běžně používaných podmínek, škodlivé. Avšak obecně, především s ohledem na často nedostatečný příjem vitaminu E a některé další faktory, by bylo žádoucí příjem smažených potravin snížit. (cs)
  • This review discusses toxic effects of frying fats and oils as well as of the compounds formed from fatty acids during frying, with special attention to factors affecting the toxicity. Some authors suppose that frying fats heated under common conditions are not harmful. However, with respect to the generally insufficient vitamin E intake and other factors, the consumption of fried foods should be reduced. (en)
Title
  • Do Frying Oils and Fats Pose Health Hazard? (en)
  • Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?
  • Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko? (cs)
skos:prefLabel
  • Do Frying Oils and Fats Pose Health Hazard? (en)
  • Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?
  • Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko? (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43896661!RIV14-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 98747
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43896661
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lipid oxidation; toxicity; frying (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [369FC704A605]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 107
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Réblová, Zuzana
  • Peprná, Tereza
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000322269400002
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 76 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software