Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Tento souhrnný článek diskutuje toxicitu tuků a olejů po smažení a jednotlivých skupin látek vznikajících z mastných kyselin během smažení, se zvláštním zřetelem na faktory ovlivňující danou toxicitu. Někteří autoři předpokládají, že tuky a oleje po smažení nejsou, v případě že smažení probíhalo za běžně používaných podmínek, škodlivé. Avšak obecně, především s ohledem na často nedostatečný příjem vitaminu E a některé další faktory, by bylo žádoucí příjem smažených potravin snížit.
- Tento souhrnný článek diskutuje toxicitu tuků a olejů po smažení a jednotlivých skupin látek vznikajících z mastných kyselin během smažení, se zvláštním zřetelem na faktory ovlivňující danou toxicitu. Někteří autoři předpokládají, že tuky a oleje po smažení nejsou, v případě že smažení probíhalo za běžně používaných podmínek, škodlivé. Avšak obecně, především s ohledem na často nedostatečný příjem vitaminu E a některé další faktory, by bylo žádoucí příjem smažených potravin snížit. (cs)
- This review discusses toxic effects of frying fats and oils as well as of the compounds formed from fatty acids during frying, with special attention to factors affecting the toxicity. Some authors suppose that frying fats heated under common conditions are not harmful. However, with respect to the generally insufficient vitamin E intake and other factors, the consumption of fried foods should be reduced. (en)
|
Title
| - Do Frying Oils and Fats Pose Health Hazard? (en)
- Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?
- Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko? (cs)
|
skos:prefLabel
| - Do Frying Oils and Fats Pose Health Hazard? (en)
- Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?
- Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko? (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/13:43896661!RIV14-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/13:43896661
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lipid oxidation; toxicity; frying (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Réblová, Zuzana
- Peprná, Tereza
|
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |