About: Determination of rheological and sensory parameters of emulsions     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V roce 2011 byly publikovány výsledky získané pro velký soubor kosmetických emulzí a to jak pro běžné krémy tak pro opalovací krémy. 46% vztahů mezi reologickými a senzorickými vlastnostmi bylo statisticky významných a byl získán vysoký korelační koeficient (r = 0.91) pro zdánlivou viskozitu při nízkých smykových rychlostech (10 s? 1) a senzorický deskriptor vytékání krému z lahve. Cílem naší práce bylo doplnit soubor výsledků o další vzorky tj. porovnat senzorické a reologické vlastnosti pro 3 různé emulze (2x olej ve vodě, 1x voda/olej). Korelační koeficient pro parametr vytékání krému z lahve byl pro viskozitu ?A při ? = 10 s? 1 k = 0,99368 a pro roztírání krému na ruce byl korelační koeficient viskozita ?A při ? = 600 s? 1 k = 0,99679.
  • V roce 2011 byly publikovány výsledky získané pro velký soubor kosmetických emulzí a to jak pro běžné krémy tak pro opalovací krémy. 46% vztahů mezi reologickými a senzorickými vlastnostmi bylo statisticky významných a byl získán vysoký korelační koeficient (r = 0.91) pro zdánlivou viskozitu při nízkých smykových rychlostech (10 s? 1) a senzorický deskriptor vytékání krému z lahve. Cílem naší práce bylo doplnit soubor výsledků o další vzorky tj. porovnat senzorické a reologické vlastnosti pro 3 různé emulze (2x olej ve vodě, 1x voda/olej). Korelační koeficient pro parametr vytékání krému z lahve byl pro viskozitu ?A při ? = 10 s? 1 k = 0,99368 a pro roztírání krému na ruce byl korelační koeficient viskozita ?A při ? = 600 s? 1 k = 0,99679. (cs)
  • There were published the results for big set of emulsions , as the most frequent cosmetic dispersions, comprising lotions and creams (o/w, w/o) in 2011. 46% of relations between rheological and sensory parameters were statistically significant (P = 0.05). In the case of apparent viscosity and removing the lotion from a bottle the relationship was reliable enough (correlation coefficient 0.91) to estimate the sensory attribute by fast rheological measurement. The aim of our work was to complete the set of results with other samples e.g. compare sensory and rheological quality for 3 different emulsion (2x oil/water and 1x water/oil). Correlation coefficient for removing the lotion from a bottle viscosity ?A ? = 10 s?1 was k = 0,99368 and for spread on the hand for viscosity ?A ? = 600 s? 1 was k = 0,99679. (en)
Title
  • Determination of rheological and sensory parameters of emulsions (en)
  • Stanovení reologických a senzorických parametrů tekutých emulzí
  • Stanovení reologických a senzorických parametrů tekutých emulzí (cs)
skos:prefLabel
  • Determination of rheological and sensory parameters of emulsions (en)
  • Stanovení reologických a senzorických parametrů tekutých emulzí
  • Stanovení reologických a senzorických parametrů tekutých emulzí (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43896609!RIV14-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 107581
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43896609
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • creme; emulsion; sensory evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C23244568FA1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Luhačovice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek Mezinárodní kosmetologická konference Luhačovice 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ilko, Vojtěch
  • Panovská, Zdeňka
  • Štern, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Kosmetologická společnost České republiky
https://schema.org/isbn
  • 978-80-904679-7-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software