AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the methodology is to determine D/H, 13C/12C isotope ratios of acetic acid and 18O/16O isotope ratio of water in spirit vinegars, vinegar pickles and canned vegetables pickles containing spirit vinegar using 2H-NMR and IRMS spectrometry; the origin of spirit vinegar can be determined. Due to the methodology it is possible to determine synthetic acetic acid addition into spirit vinegar, to find out dishonest manufacturers, to stabilize the supplier-customer relationships and to increase the competitiveness of Czech manufacturers. (en)
  • Cílem metodiky je stanovení izotopových poměrů D/H, 13C/12C kyseliny octové a 18O/16O vody v kvasných lihových octech, v octových nálevech a v nálevech z konzervované zeleniny s obsahem kvasného lihového octa pomocí 2H-NMR a IRMS spektrometrie, na jejichž základě lze stanovit původ kvasného lihového octa. Metodika pomůže odhalit přídavek syntetické kyseliny octové do kvasného lihového octa, odhalit nepoctivé výrobce, stabilizovat dodavatelsko-odběratelské vztahy a zvýšit konkurenceschopnost českých výrobců.
  • Cílem metodiky je stanovení izotopových poměrů D/H, 13C/12C kyseliny octové a 18O/16O vody v kvasných lihových octech, v octových nálevech a v nálevech z konzervované zeleniny s obsahem kvasného lihového octa pomocí 2H-NMR a IRMS spektrometrie, na jejichž základě lze stanovit původ kvasného lihového octa. Metodika pomůže odhalit přídavek syntetické kyseliny octové do kvasného lihového octa, odhalit nepoctivé výrobce, stabilizovat dodavatelsko-odběratelské vztahy a zvýšit konkurenceschopnost českých výrobců. (cs)
Title
  • Stanovení izotopových poměrů kyseliny octové v kvasných lihových octech, v octových nálevech a v nálevech z konzervované zeleniny s obsahem kvasného lihového octa pomocí 2H-NMR a IRMS spektrometrie
  • Stanovení izotopových poměrů kyseliny octové v kvasných lihových octech, v octových nálevech a v nálevech z konzervované zeleniny s obsahem kvasného lihového octa pomocí 2H-NMR a IRMS spektrometrie (cs)
  • Determining isotope ratios of synthetic acetic acid in spirit vinegars, vinegar pickles and canned vegetables pickles containing spirit vinegar using 2H-NMR and IRMS spectrometry (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení izotopových poměrů kyseliny octové v kvasných lihových octech, v octových nálevech a v nálevech z konzervované zeleniny s obsahem kvasného lihového octa pomocí 2H-NMR a IRMS spektrometrie
  • Stanovení izotopových poměrů kyseliny octové v kvasných lihových octech, v octových nálevech a v nálevech z konzervované zeleniny s obsahem kvasného lihového octa pomocí 2H-NMR a IRMS spektrometrie (cs)
  • Determining isotope ratios of synthetic acetic acid in spirit vinegars, vinegar pickles and canned vegetables pickles containing spirit vinegar using 2H-NMR and IRMS spectrometry (en)
skos:notation
  • Osvědčení 2/2013
  • RIV/60461373:22330/13:43896539!RIV14-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B283)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní zemědělská a potravinářská inspekce se sídlem Květná 15, 603 00 Brno, IČ: 75014149, DIČ: CZ75014149, zastoupená Ing. Petrem Cuhrou, ředitelem inspektorátu v Praze
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Testování kvality a autenticity potravin je jedním z hlavních úkolů laboratoří kontrolních orgánů, včetně celně-technické laboratoře, která je primárním uživatelem této metodiky. Metodika pro určení autenticity kvasných lihových octů a octových nálevů je připravená k přímému využití a laboratoř aplikací postupu uspoří jak z hlediska laboratorního času, tak z hlediska počtu osob a laboratorního spotřebního materiálu potřebného k vývoji vlastní metody. Metodika obsahuje údaje získané výzkumnou a experimentální činností v rámci řešení projektu č. QI91B283 financovaného Ministerstvem zemědělství; objem finančních prostředků věnovaných této konkrétní metodice je cca 300 tis. Kč; této částce tedy odpovídá ekonomický přínos pro uživatele.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 107527
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43896539
http://linked.open...terniIdentifikace
  • VŠCHT_324_2/2013
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • IRMS; SNIF-NMR; Isotopic analysis; Synthetic acetic acid; Canned products; Spirit vinegar (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [61ED89264DA5]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Osvědčení 2/2013
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Pavelec, P.
  • Čížková, Helena
  • Grégrová, Adéla
  • Mazáč, J.
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software