About: Kvalita minimálně opracovaného ovoce     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Minimally processed fruits (MPF) are one of the commodities, which are currently undergoing increasing interest. Authors in this paper try to assess the benefits and negatives about consumption of these products. Technology and shelf-life evaluation of MPF is also discussed. Addition of substances eliminating enzymatic browning of MPF and texture improving agents is evaluated. Food safety of minimally processed fruits, especially from the microbiological perspective is evaluated. It was found that with compliance with good manufacturing practice, very high hygienic production standards and compliance with the temperature chain during manufacture and storage of MPF, it is possible to produce a quality product that is in some respects adequate alternative to fresh fruit. (en)
  • Minimálně opracované ovoce (MOO) je jedna z komodit, která v současné době zažívá značný rozkvět. Autoři se v tomto příspěvku snaží zhodnotit přínosy ale i negativa konzumace těchto výrobků. Diskutována je také technologie výroby a hodnocení trvanlivosti MOO. Zhodnoceny jsou přídavky pomocných látek pro eliminaci enzymového hnědnutí MOO a látek zlepšujících texturu. Hodnocena je i potravní bezpečnost minimálně opracovaného ovoce, a to zejména z pohledu mikrobiologického. Bylo zjištěno, že dodržováním správné výrobní praxe, velmi vysokého hygienického standardu výroby a dodržováním teplotního řetězce během výroby a skladování MOO je možno vyrobit kvalitní produkt, který je v určitých ohledech plnohodnotnou alternativou čerstvému ovoci.
  • Minimálně opracované ovoce (MOO) je jedna z komodit, která v současné době zažívá značný rozkvět. Autoři se v tomto příspěvku snaží zhodnotit přínosy ale i negativa konzumace těchto výrobků. Diskutována je také technologie výroby a hodnocení trvanlivosti MOO. Zhodnoceny jsou přídavky pomocných látek pro eliminaci enzymového hnědnutí MOO a látek zlepšujících texturu. Hodnocena je i potravní bezpečnost minimálně opracovaného ovoce, a to zejména z pohledu mikrobiologického. Bylo zjištěno, že dodržováním správné výrobní praxe, velmi vysokého hygienického standardu výroby a dodržováním teplotního řetězce během výroby a skladování MOO je možno vyrobit kvalitní produkt, který je v určitých ohledech plnohodnotnou alternativou čerstvému ovoci. (cs)
Title
  • Kvalita minimálně opracovaného ovoce
  • Kvalita minimálně opracovaného ovoce (cs)
  • Quality of minimally processed fruits (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita minimálně opracovaného ovoce
  • Kvalita minimálně opracovaného ovoce (cs)
  • Quality of minimally processed fruits (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43896527!RIV14-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 83955
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43896527
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • minimally processed fruit, quality, food safety (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [758546726320]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ - XLIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rajchl, Aleš
  • Kovařík, František
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VŠCHT + VÚPP
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-866-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software