About: Proof of authenticity or selected sugar syrups by HPAE-PAD method     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem metodiky je hodnocení pravosti vybraných cukerných sirupů, a to stanovením minoritních sacharidů vysokoúčinnou aniontovou chromatografií s pulzně-amperometrickou detekcí (HPAE-PAD). Na základě obsahu minoritních sacharidů, lze určit pravost vybraných cukerných sirupů (tj. sacharosových a invertních). Metodika pomůže odhalit falšování vybraných cukerných sirupů, identifikovat nepoctivé výrobce, stabilizovat dodavatelsko-odběratelské vztahy a zvýšit konkurenceschopnost českých výrobců.
  • Cílem metodiky je hodnocení pravosti vybraných cukerných sirupů, a to stanovením minoritních sacharidů vysokoúčinnou aniontovou chromatografií s pulzně-amperometrickou detekcí (HPAE-PAD). Na základě obsahu minoritních sacharidů, lze určit pravost vybraných cukerných sirupů (tj. sacharosových a invertních). Metodika pomůže odhalit falšování vybraných cukerných sirupů, identifikovat nepoctivé výrobce, stabilizovat dodavatelsko-odběratelské vztahy a zvýšit konkurenceschopnost českých výrobců. (cs)
  • The aim of method is the evaluation of the authenticity of the selected sugar syrups, by determination of carbohydrate by high-performance anion exchange chromatography with pulsed-amperometric detection (HPAE-PAD). Based on the contents of minor carbohydrates the authenticity of the selected sugar syrups (i.e. sucrose and invert) should be evaluated. The methodology will help detect adulteration of selected sugar syrups, identify dishonest manufacturer, stabilize supplier-customer relationships and increase the competitiveness of Czech manufacturers. (en)
Title
  • Proof of authenticity or selected sugar syrups by HPAE-PAD method (en)
  • Průkaz pravosti vybraných cukerných sirupů metodou HPAE-PAD
  • Průkaz pravosti vybraných cukerných sirupů metodou HPAE-PAD (cs)
skos:prefLabel
  • Proof of authenticity or selected sugar syrups by HPAE-PAD method (en)
  • Průkaz pravosti vybraných cukerných sirupů metodou HPAE-PAD
  • Průkaz pravosti vybraných cukerných sirupů metodou HPAE-PAD (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43896525!RIV14-MZE-22330___
  • SZPI 11/11/2013
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B283)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Květná 15, 60300 Brno
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Metodika obsahuje údaje získané výzkumnou a experimentální činností v rámci řešení projektu č. QI91B283 financovaného Ministerstvem zemědělství. Objem finančních prostředků věnovaných této konkrétní metodice je cca 200 tis. Kč; této částce odpovídá ekonomický přínos pro uživatele. 1) . Pokud by byla nepovoleným způsobem porušena autenticita sacharózového a invertního sirupu levnějšími sirupy, např. pouze na hladině 5 % (smyslově a běžným laboratorním testováním těžko odhalitelné), jedná se, (při předpokladu rozdílu v ceně těchto sirupů min. 1 kč/kg) přibližně o úspory 5 kč na 1 kg použitého sirupu. Vzhledem k masivnímu využívání těchto sirupů v nápojářském, konzervárenském a cukrovinkářském průmyslu lze usuzovat, že se může jednat o částky v miliónech korun. 2) Zvýšení obratu poctivých výrobců cukerných sirupů plynoucí z jejich vyšší konkurenceschopnosti v porovnání s dovozovými produkty, jejichž cena může být leckdy neúměrně nízká z důvodu neautentičnosti těchto produktů.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 100737
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43896525
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 324_VSCHT/2/2013
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • authenticity, HPAE-PAD, sugar sirups (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FB56340FF6C9]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • osvědčení o uznání SZPI 11/11/2013
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Rajchl, Aleš
  • Čížková, Helena
  • Šnebergrová, Jitka
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software