About: Characterization of garlic by mass spectrometric methods     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • This study is carried out within the project, which deals with the characterization of varieties of garlic, increasing its quality and finding suitable Czech variety that would provide the highest levels of health beneficial substances, and also were resistant to adverse conditions during the cultivation. Leading beneficial health compounds of garlic are sulfur amino acids S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxidy (ASCO). Garlic contains a number of other biologically active substances such as vitamins, steroid glycosides, prostaglandins and substances with antivirotic effect. The amount of these substances depends on the type of garlic and the growing conditions. To distinguish different kinds of garlic and origin requires a comprehensive analysis of its components. For this purpose, it is therefore appropriate to use the metabolomic fingerprinting aimed global analysis of low molecular weight compounds (typically up to 1500 Da). Metabolomic profiles are obtained by measuring the extract using high resolution mass detector (HR-MS) to analyze a wide mass range in a short time with high accuracy mass. These detectors include Orbitrap analyzer type and time of flight TOF analyzer. (en)
  • Tato studie je realizována v rámci projektu, který se zabývá charakterizací odrůd česneku, zvýšením jeho kvality a nalezením vhodné české odrůdy, která by poskytovala co nejvyšší obsah zdraví prospěšných látek, a zároveň byla rezistentní vůči nepříznivým podmínkám při jeho pěstování. Nejvýznamnějšími zdraví prospěšnými látkami česneku jsou sirné aminokyseliny S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxidy (ASCO). Česnek obsahuje i řadu dalších biologicky aktivních látek, např. vitaminy, steroidní glykosidy, prostaglandiny a látky s antivirotickými účinky. Množství těchto látek závisí na druhu česneku a na pěstebních podmínkách. Pro odlišení česneků různého druhu a původu je nezbytná komplexní analýza jeho složek. Za tímto účelem je proto vhodné využít tzv. metabolomický fingerprinting, jehož cílem je globální analýza nízkomolekulárních sloučenin (obvykle do 1500 Da). Metabolomické profily se získávají proměřením extraktu pomocí vysokorozlišovacích hmotnostních detektorů (HR-MS), které analyzují široký hmotnostní rozsah v krátkém čase s vysokou přesností hmoty. Mezi tyto detektory patří např. analyzátor typu Orbitrap a analyzátor doby letu TOF.
  • Tato studie je realizována v rámci projektu, který se zabývá charakterizací odrůd česneku, zvýšením jeho kvality a nalezením vhodné české odrůdy, která by poskytovala co nejvyšší obsah zdraví prospěšných látek, a zároveň byla rezistentní vůči nepříznivým podmínkám při jeho pěstování. Nejvýznamnějšími zdraví prospěšnými látkami česneku jsou sirné aminokyseliny S-alk(en)yl-L-cysteinsulfoxidy (ASCO). Česnek obsahuje i řadu dalších biologicky aktivních látek, např. vitaminy, steroidní glykosidy, prostaglandiny a látky s antivirotickými účinky. Množství těchto látek závisí na druhu česneku a na pěstebních podmínkách. Pro odlišení česneků různého druhu a původu je nezbytná komplexní analýza jeho složek. Za tímto účelem je proto vhodné využít tzv. metabolomický fingerprinting, jehož cílem je globální analýza nízkomolekulárních sloučenin (obvykle do 1500 Da). Metabolomické profily se získávají proměřením extraktu pomocí vysokorozlišovacích hmotnostních detektorů (HR-MS), které analyzují široký hmotnostní rozsah v krátkém čase s vysokou přesností hmoty. Mezi tyto detektory patří např. analyzátor typu Orbitrap a analyzátor doby letu TOF. (cs)
Title
  • Characterization of garlic by mass spectrometric methods (en)
  • Charakterizace česneku pomocí hmotnostně spektrometrických metod
  • Charakterizace česneku pomocí hmotnostně spektrometrických metod (cs)
skos:prefLabel
  • Characterization of garlic by mass spectrometric methods (en)
  • Charakterizace česneku pomocí hmotnostně spektrometrických metod
  • Charakterizace česneku pomocí hmotnostně spektrometrických metod (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43896504!RIV14-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QJ1210158)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • SI 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 65165
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43896504
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Mass Spectrometry; Direct analysis in real time; Authenticity; Garlic (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0D6EBE9B2CFC]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 107
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hajšlová, Jana
  • Hrbek, Vojtěch
  • Vodrážka, Petr
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 000327012000018
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 37 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software