About: Prediction of Beer Colloidal Haze Formation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Like all of foods, beer suffers from a limited shelf life, which is closely related to the colloidal stability. Due to the increasing demand for rather a lasting products, breweries are forced to use a variety of stability-extending agents. Today, there is a number of methods that can predict a minimum shelf life. These methods are called forcing and precipitation tests. Forcing tests accelerate the ageing of beer through alternation of high and low temperature, resulting in earlier formation of colloidal haze. Precipitation tests can detect the content of haze-active precursors in beer, thus predicting its shelf life. (en)
  • Pivo ma, stejně jako všechny ostatni potraviny, omezenou trvanlivost, se kterou velmi uzce souvisi jeho koloidni stabilita. Protože jsou na ni v současne době kladeny stale vyšši naroky, jsou pivovary nuceny použivat k jejimu prodlouženi nejrůznějši stabilizačni prostředky. K zaručeni minimalni doby trvanlivosti dnes existuje řada metod, kterymi se da trvanlivost předpovědět. Jedna se o tzv. šokovaci a precipitačni testy. Během šokovani dochazi k urychleni starnuti piva a zrychlene tvorbě koloidniho zakalu pomoci střidani vysokych a nizkych teplot, zatimco pomoci precipitačnich testů se da zjistit obsah zakalotvornych prekurzorů v pivu a takto předpovědět jeho trvanlivost.
  • Pivo ma, stejně jako všechny ostatni potraviny, omezenou trvanlivost, se kterou velmi uzce souvisi jeho koloidni stabilita. Protože jsou na ni v současne době kladeny stale vyšši naroky, jsou pivovary nuceny použivat k jejimu prodlouženi nejrůznějši stabilizačni prostředky. K zaručeni minimalni doby trvanlivosti dnes existuje řada metod, kterymi se da trvanlivost předpovědět. Jedna se o tzv. šokovaci a precipitačni testy. Během šokovani dochazi k urychleni starnuti piva a zrychlene tvorbě koloidniho zakalu pomoci střidani vysokych a nizkych teplot, zatimco pomoci precipitačnich testů se da zjistit obsah zakalotvornych prekurzorů v pivu a takto předpovědět jeho trvanlivost. (cs)
Title
  • Prediction of Beer Colloidal Haze Formation (en)
  • Předpověď vzniku koloidního zákalu piva
  • Předpověď vzniku koloidního zákalu piva (cs)
skos:prefLabel
  • Prediction of Beer Colloidal Haze Formation (en)
  • Předpověď vzniku koloidního zákalu piva
  • Předpověď vzniku koloidního zákalu piva (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43895125!RIV14-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 98727
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43895125
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • beer, colloidal stability, colloidal haze, haze-active precursors, forcing tests, precipitation tests (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E8E49B46C132]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 59
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dostálek, Pavel
  • Jelínek, Lukáš
  • Karabín, Marcel
  • Kotlíková, Blanka
issn
  • 0023-5830
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software