About: Vliv bakterií mléčného kvašení produkujících bakteriociny na růst kmenů Listeria monocytogenes na povrchu sýrů zrajících pod mazem.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The work was focused on finding antilisterial activity of bacteriocin-producing strains of Lactococcus lactis subsp. lactis LCC 416 and Lactobacillus plantarum HV11 against persistent strains of Listeria monocytogenes (Lm 26 and Lm 31) on the surface of smear ripened cheeses, purchased on the commercial market in the Czech Republic. Cheeses were intentionally contaminated by individual listerial strains or by mixture of listerias and lactic acid bacteria (LAB). Storage experiment was carried out at temperature 22?C for 21 days, aerobically. The results of the work confirmed that using smear ripened cheeses create a suitable environment for the growth of persistent listerias at the room temperature. The effect of bacteriocins on the inhibition of listerias in order to ensure the safety of using cheeses was not sufficient. (en)
  • Práce byla zaměřena na zjištění vlivu bakteriocinů, produkovaných kmeny Lactococcus lactis subsp. lactis LCC 416 a Lactobacillus plantarum HV11, vůči perzistentním kmenům Listeria monocytogenes (Lm 26 a Lm 31) na povrchu sýrů zrajících pod mazem. Sýry byly zakoupeny v tržní síti České republiky a záměrně kontaminovány jednotlivými kmeny listerií nebo jejich kombinacemi s použitými kmeny bakterií mléčného kvašení (BMK). Skladovací pokus probíhal při teploté 22 ?C po dobu 21 dnů, aerobně. Výsledky práce potvrdily, že sýry zrající pod mazem tvoří při pokojové teplotě vhodné prostředí pro růst perzistentních listerií. Vliv baktericinů na jejich inhibici a tím zajištění zdravotní nezávadnosti použitých sýrů nebyl dostatečný.
  • Práce byla zaměřena na zjištění vlivu bakteriocinů, produkovaných kmeny Lactococcus lactis subsp. lactis LCC 416 a Lactobacillus plantarum HV11, vůči perzistentním kmenům Listeria monocytogenes (Lm 26 a Lm 31) na povrchu sýrů zrajících pod mazem. Sýry byly zakoupeny v tržní síti České republiky a záměrně kontaminovány jednotlivými kmeny listerií nebo jejich kombinacemi s použitými kmeny bakterií mléčného kvašení (BMK). Skladovací pokus probíhal při teploté 22 ?C po dobu 21 dnů, aerobně. Výsledky práce potvrdily, že sýry zrající pod mazem tvoří při pokojové teplotě vhodné prostředí pro růst perzistentních listerií. Vliv baktericinů na jejich inhibici a tím zajištění zdravotní nezávadnosti použitých sýrů nebyl dostatečný. (cs)
Title
  • Vliv bakterií mléčného kvašení produkujících bakteriociny na růst kmenů Listeria monocytogenes na povrchu sýrů zrajících pod mazem.
  • Vliv bakterií mléčného kvašení produkujících bakteriociny na růst kmenů Listeria monocytogenes na povrchu sýrů zrajících pod mazem. (cs)
  • The effect of bacteriocins producing lactic acid bacteria on the growth of Listeria monocytogenes strains on the surface of smear ripened cheeses (en)
skos:prefLabel
  • Vliv bakterií mléčného kvašení produkujících bakteriociny na růst kmenů Listeria monocytogenes na povrchu sýrů zrajících pod mazem.
  • Vliv bakterií mléčného kvašení produkujících bakteriociny na růst kmenů Listeria monocytogenes na povrchu sýrů zrajících pod mazem. (cs)
  • The effect of bacteriocins producing lactic acid bacteria on the growth of Listeria monocytogenes strains on the surface of smear ripened cheeses (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/13:43894811!RIV14-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08050), P(MEB111004)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114359
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/13:43894811
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Listeria monocytogenes, lactic acid bacteria, bacteriocins, smear ripened cheeses (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A9AD66CD6455]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 68
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Demnerová, Kateřina
  • Šviráková, Eva
  • Složilová, Ivana
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software