Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Rebaudioside A is a sweet tasting steviol glycoside extracted and purified from Stevia rebaudiana (Bertoni). Steviol glycosides are permitted for using on the European market as a food ingredients from Dezember 2011. Sensory properties of two commercial products Stevia in the Raw and Truvia were compared. The pair comparison test showed that the taste of sweetener Truvia was significantly better. The perception of sweet taste were influenced by fat for both samples. The intensity of sweet taste was the same but pleasantness of sweet taste was much higher in the milk with 3.5% of fat in comparison with milk with 0.5 % of fat. (en)
- Rebaudiosid A je sladký glykosid extrahovaný z Stevia rebaudiana (Bertoni). Jeho použití je na evropském trhu povoleno od prosince 2011. Byly sledovány senzorické vlastnosti komerčních výrobků Stevia in the Raw a Truvia. Párový porovnávací test prokázal, že sladidlo Truvia vykazuje lepší chuť. Vnímání sladké chuti bylo u obou výrobků ovlivněné obsahem tuku. Intenzita sladké chuti byla podobná, ale příjemnost sladké chuti byla u mléka s obsahem tuku 3,5% výrazně vyšší než u mléka s obsahem tuku 0,5%
- Rebaudiosid A je sladký glykosid extrahovaný z Stevia rebaudiana (Bertoni). Jeho použití je na evropském trhu povoleno od prosince 2011. Byly sledovány senzorické vlastnosti komerčních výrobků Stevia in the Raw a Truvia. Párový porovnávací test prokázal, že sladidlo Truvia vykazuje lepší chuť. Vnímání sladké chuti bylo u obou výrobků ovlivněné obsahem tuku. Intenzita sladké chuti byla podobná, ale příjemnost sladké chuti byla u mléka s obsahem tuku 3,5% výrazně vyšší než u mléka s obsahem tuku 0,5% (cs)
|
Title
| - Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích
- Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích (cs)
- Sensory perception of sweeteners Stevia and Truvia in the dairy products (en)
|
skos:prefLabel
| - Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích
- Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích (cs)
- Sensory perception of sweeteners Stevia and Truvia in the dairy products (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/12:43894770!RIV13-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/12:43894770
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk; sweetener Rebaudiosid A; sensory analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Celostátní přehlídky sýrů 2012 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Míková, Kamila
- Panovská, Zdeňka
- Čmejlová, Kateřina
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |