About: Metoda pro detekci rostlinných olejů v mléčných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Parameters and performance characteristics given analytical method, which is based on the principle of DART-MS is suitable for obtaining rapid qualitative information about the presence of vegetable fats in dairy products. The method was developed primarily for routine analysis in laboratories Czech Agriculture and Food Inspection Authority (CAFIA), in order to increase speed and allow extensive control adulteration of dairy products. Due to the simplicity and speed of the procedure, it is possible to apply it in other public and private laboratories and research centers. The method can also be ingested generically for analyzing other types of matrices. (en)
  • Parametry a pracovní charakteristiky uvedené analytické metody, která je založená na principu DART-MS jsou vhodné pro získání rychlé kvalitativní informace o přítomnosti rostlinných tuků v mléčných výrobcích. Metoda byla primárně vyvinuta pro rutinní analýzy v laboratořích Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), za účelem zvýšení rychlosti a umožnění rozsáhlé kontroly falšování mléčných výrobků. Vzhledem k jednoduchosti a rychlosti postupu je však možné ji aplikovat také v dalších státních i soukromých laboratořích a výzkumných centrech. Metodu lze genericky požít také pro analýzu dalších typů matric.
  • Parametry a pracovní charakteristiky uvedené analytické metody, která je založená na principu DART-MS jsou vhodné pro získání rychlé kvalitativní informace o přítomnosti rostlinných tuků v mléčných výrobcích. Metoda byla primárně vyvinuta pro rutinní analýzy v laboratořích Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), za účelem zvýšení rychlosti a umožnění rozsáhlé kontroly falšování mléčných výrobků. Vzhledem k jednoduchosti a rychlosti postupu je však možné ji aplikovat také v dalších státních i soukromých laboratořích a výzkumných centrech. Metodu lze genericky požít také pro analýzu dalších typů matric. (cs)
Title
  • Metoda pro detekci rostlinných olejů v mléčných výrobcích
  • Metoda pro detekci rostlinných olejů v mléčných výrobcích (cs)
  • Method for detection of plant oils in dairy products (en)
skos:prefLabel
  • Metoda pro detekci rostlinných olejů v mléčných výrobcích
  • Metoda pro detekci rostlinných olejů v mléčných výrobcích (cs)
  • Method for detection of plant oils in dairy products (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43894747!RIV13-MZE-22330___
  • Osvědčení 3/2013 - Nařízení 882/2004/ES, nařízení 1234/2007/ES (příloha XII) a nařízení 273/2008/ES, zák. 110/1997 Sb.
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B306)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní zemědělská a potravinářská inspekce
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Předpokládané ekonomické a další přínosy jsou obsaženy v možnosti provádět rychlý cílový i necílový screening vzorků. Ekonomický přínos spočívá v úspoře času na přípravu vzorku (postup přípravy je obvykle velmi jednoduchý a rychlý), nákladů na provedení chemické analýzy vzorku, především výrazné snížení spotřeby rozpouštědel například oproti chromatografickým technikám založeným na LC-MS. Pro analýzu vzorku technikou DART-MS není zapotřebí separace, což snižuje celkové náklady na analýzu jednoho vzorku, která se rámcově pohybují okolo 500 Kč oproti asi 3 000 Kč v případě chromatografických technik zahrnujících i složitější přípravu vzorků náročnou na chemikálie, pracovní a %22přístrojový%22 čas. Pokud tedy úspora na 1 vzorek činí 2 000 až 2 500 Kč, pak náklady na vyšetření souboru 500 výrobků ročně lze odhadnout na 250 tis. Kč oproti asi 1,5 mil. Kč potřebných při využití původních metodik. Během 5 let aplikace lze tak náklady na kontrolu autenticity mléčných výrobků snížit o více než 6 mil. Kč (83,3 %).
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 149829
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43894747
http://linked.open...terniIdentifikace
  • Detekce rostlinných olejů
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • DART-MS; authenticity; diary products; milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3EE8EA8FBB71]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Číslo certifikátu: 3/2013
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hajšlová, Jana
  • Hrbek, Vojtěch
  • Václavík, Lukáš
  • Kocourek, Vladimír
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software