About: Barley bread and its slow staling     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V článku je popsáno využití ječmene v pekařství a ve výživě. Jsou zhodnoceny zdravotní, výživové, senzorické a technologické aspekty přídavky ječných složek do receptur tradičních výrobků z pšenice. Ječné b-glukany na rozdíl od pšeničných a žitných jsou rovnoměrně zastoupeny ve všech částech ječného zrna. Díky vláknině potravy mají výrobky s ječmenem nižší objem, ale jsou vláčnější a vydrží delší dobu jako čerstvě upečené, proces stárnutí u těchto výrobků probíhá pomaleji.
  • V článku je popsáno využití ječmene v pekařství a ve výživě. Jsou zhodnoceny zdravotní, výživové, senzorické a technologické aspekty přídavky ječných složek do receptur tradičních výrobků z pšenice. Ječné b-glukany na rozdíl od pšeničných a žitných jsou rovnoměrně zastoupeny ve všech částech ječného zrna. Díky vláknině potravy mají výrobky s ječmenem nižší objem, ale jsou vláčnější a vydrží delší dobu jako čerstvě upečené, proces stárnutí u těchto výrobků probíhá pomaleji. (cs)
  • The use of barley in cereal production is described. The health, nutritional, sensorial and technological effects of dietary fibre and b-glucans on bread properties is mentioned. The distribution of b-glucans in different part of barley grain is showed. The addition of barley b-glucans to wheat bread resulted lower specific volume of bread but slower staling rate in compared to pure wheat bread. (en)
Title
  • Barley bread and its slow staling (en)
  • Ječné pečivo stárne pomaleji
  • Ječné pečivo stárne pomaleji (cs)
skos:prefLabel
  • Barley bread and its slow staling (en)
  • Ječné pečivo stárne pomaleji
  • Ječné pečivo stárne pomaleji (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43894618!RIV13-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • prosinec
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 143634
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43894618
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • staling; dietary fibre; barley bread (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [304D57AD08C9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Ročenka pekaře a cukráře
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2012
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Honců, Iva
  • Krejčířová, Lucie
  • Příhoda, Josef
  • Sluková, Marcela
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1231-241X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software