About: How a consumer can decide when going to buy bread     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In last decade, the assortment of cereal products changes in the Czech Republic. The consumption of traditional sourdough, leavened bread is decreased and the consumption of fine and sweet pastry is increased. Modern technological procedures, new non-traditional raw materials and possibilities in addition some of improvers result in a large choice of cereal products on the market. The portion of rye is decreased in recipe of traditional Czech bread. Legislation of Czech Republic gives only partial information about the composition of bread and bakery products. The portion of wheat and rye, content of fats or type of sourdough is not available for consumers. (en)
  • V posledním desetiletí prodělává sortiment konzumovaných cereálních výrobků značné změny. Snižuje se spotřeba tradičního chleba a stoupá spotřeba jemného pečiva s bohatou recepturou. Pestrý výběr cereálních výrobků souvisí s rozvojem moderních technologií, s možnostmi používat netradiční suroviny a přidávat řadu pomocných nebo zlepšujících látek. Snižuje se podíl žita v chlebech. Legislativa ČR dává spotřebiteli částečnou možnost orientovat se v chlebech a pečivu s převažujícím podílem pšenice nebo žita; přesný podíl žita, obsahu tuku, způsob kypření droždím nebo kvasem se však spotřebitel nedozví.
  • V posledním desetiletí prodělává sortiment konzumovaných cereálních výrobků značné změny. Snižuje se spotřeba tradičního chleba a stoupá spotřeba jemného pečiva s bohatou recepturou. Pestrý výběr cereálních výrobků souvisí s rozvojem moderních technologií, s možnostmi používat netradiční suroviny a přidávat řadu pomocných nebo zlepšujících látek. Snižuje se podíl žita v chlebech. Legislativa ČR dává spotřebiteli částečnou možnost orientovat se v chlebech a pečivu s převažujícím podílem pšenice nebo žita; přesný podíl žita, obsahu tuku, způsob kypření droždím nebo kvasem se však spotřebitel nedozví. (cs)
Title
  • How a consumer can decide when going to buy bread (en)
  • Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva
  • Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva (cs)
skos:prefLabel
  • How a consumer can decide when going to buy bread (en)
  • Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva
  • Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43894608!RIV13-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • květen
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 143366
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43894608
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • quality; legislation; bakery products; bread (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F5471A947907]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Příhoda, Josef
  • Sluková, Marcela
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software