About: Vývoj celosvalových masných výrobků se sníženým obsahem procesních a exogenních kontaminantů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Innovation project designed in cooperation with ZŘUD Masokombinát Pisek-CZ, as (2011-2012). The project resulted in the installation of new technologies to optimize production meat products. A number of undesirable substances (procedural and exogenous) that contaminate in small concentrations during technological processing of meat and heat stress, have mutagenic and carcinogenic character. The aim of the joint project company ZŘUD Masokombinát Pisek-CZ, as, and the Institute of Chemical Technology in Prague was optimize processes on new technology, so that the incidence of contaminants is minimized. (en)
  • Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností ZŘUD-MASOKOMBINÁT PÍSEK CZ, a.s. (2011 - 2012). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby celosvalových masných výrobků. Řada nežádoucí látek (procesních a exogenních), které kontaminují v malých koncentracích během technologického zpracování a tepelného namáhání masa, mají mutagenní a karcinogenní charakter. Akutní toxicita látek je spíše nízká, ale látky se kumulují v v lidském organismu. Přílišná expozice procesním a exogenním kontaminantům může být jedním z faktorů ovlivňujících incidenci závažných onemocnění ve vyšším věku. Podle očekávání je zřejmé, že jakékoliv omezení vzniku takovýchto látek a tepelného namáhání sníží potenciální obsah antinutričních faktorů v mase a masných výrobcích. Současně se zajištěním efektivního tepelného opracování a dalšího zpracování, efektivního ve vztahu ke snížení obsahu kontaminující mikroflóry. Cílem společného projektu společností ZŘUD-MASOKOMBINÁT PÍSEK CZ, a.s., a Vysoké školy chemicko-technologické v Praze bylo právě optimalizovat postupy na nové technologii, tak aby byl výskyt procesních a exogenních kontaminantů minimalizován.
  • Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností ZŘUD-MASOKOMBINÁT PÍSEK CZ, a.s. (2011 - 2012). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby celosvalových masných výrobků. Řada nežádoucí látek (procesních a exogenních), které kontaminují v malých koncentracích během technologického zpracování a tepelného namáhání masa, mají mutagenní a karcinogenní charakter. Akutní toxicita látek je spíše nízká, ale látky se kumulují v v lidském organismu. Přílišná expozice procesním a exogenním kontaminantům může být jedním z faktorů ovlivňujících incidenci závažných onemocnění ve vyšším věku. Podle očekávání je zřejmé, že jakékoliv omezení vzniku takovýchto látek a tepelného namáhání sníží potenciální obsah antinutričních faktorů v mase a masných výrobcích. Současně se zajištěním efektivního tepelného opracování a dalšího zpracování, efektivního ve vztahu ke snížení obsahu kontaminující mikroflóry. Cílem společného projektu společností ZŘUD-MASOKOMBINÁT PÍSEK CZ, a.s., a Vysoké školy chemicko-technologické v Praze bylo právě optimalizovat postupy na nové technologii, tak aby byl výskyt procesních a exogenních kontaminantů minimalizován. (cs)
Title
  • Vývoj celosvalových masných výrobků se sníženým obsahem procesních a exogenních kontaminantů
  • Vývoj celosvalových masných výrobků se sníženým obsahem procesních a exogenních kontaminantů (cs)
  • The development of meat products with reduced content of contaminants (en)
skos:prefLabel
  • Vývoj celosvalových masných výrobků se sníženým obsahem procesních a exogenních kontaminantů
  • Vývoj celosvalových masných výrobků se sníženým obsahem procesních a exogenních kontaminantů (cs)
  • The development of meat products with reduced content of contaminants (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43894552!RIV13-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • O
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zvýšení produkce celosvalových masných výrobků o 10%.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179827
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43894552
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 11/012/11320/231/000410
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat products, contaminants (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F394C838978A]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Smlouva a zpráva o řešení projektu %22Vývoj celosvalových masných výrobků se sníženým obsahem procesních a exogenních kontaminantů%22 Uvedení skupiny celosvalových masných výrobků na trh.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dobiáš, Jaroslav
  • Hanušová, Kristýna
  • Horsáková, Iveta
  • Voldřich, Michal
  • Kvasnička, František
  • Ševčík, Rudolf
  • Pivoňka, Jan
  • Rajchl, Aleš
  • Urbančíková, Zdeňka
  • Čížková, Helena
  • Pohůnek, Václav
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software