About: Trends in Food Authenticity and in Detection of Food Adulteration     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V příspěvku jsou shrnuty příklady zdravotní důsledky vybraných způsobů a činnost Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v oblasti detekce falšování potravin. Možné přístupy k detekci falšování potravin jsou na základě a) potvrzení hypotézy falšování podle analýz vybraných markerů nebo b) chemometrického přístupu založeného na statistickém zpracování výsledků analýz (vyhledávání odlehlých, podezřelých vzorků ze skupiny). Tyto přístupy jsou vysvětleny také v souvislosti s novými metodami, jako jsou nejrůznější postupy %22omics%22 (např.. metabolomika).
  • V příspěvku jsou shrnuty příklady zdravotní důsledky vybraných způsobů a činnost Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v oblasti detekce falšování potravin. Možné přístupy k detekci falšování potravin jsou na základě a) potvrzení hypotézy falšování podle analýz vybraných markerů nebo b) chemometrického přístupu založeného na statistickém zpracování výsledků analýz (vyhledávání odlehlých, podezřelých vzorků ze skupiny). Tyto přístupy jsou vysvětleny také v souvislosti s novými metodami, jako jsou nejrůznější postupy %22omics%22 (např.. metabolomika). (cs)
  • The principal examples of health adverse consequences of the recent causes are summarized and the activities of the Faculty of Food and Biochemical Technology of the ICT in detection of food adulteration are cited. The possible approaches to the food adulteration detection based a) on the confirmation of hypothesis of adulteration by the analyses of selected markers or b) on the chemometric approach founded on the statistical processing of analytical results of a larger group of samples looking for the outlaying suspect samples; are explained also in context of new methods such as metabolomics, omics and their application in food authentication. (en)
Title
  • Trends in Food Authenticity and in Detection of Food Adulteration (en)
  • Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování
  • Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování (cs)
skos:prefLabel
  • Trends in Food Authenticity and in Detection of Food Adulteration (en)
  • Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování
  • Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43894323!RIV13-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B283)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 175094
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43894323
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food authenticity, detection of adelteration, metabolomics, chemometry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0859B82B45E8]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Chemické listy
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 106
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Ševčík, Rudolf
  • Pivoňka, Jan
  • Rajchl, Aleš
  • Čížková, Helena
issn
  • 0009-2770
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software