Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Method describes the determination of phloridzin in fruit and vegetable products. Phloridzin belongs to flavonoid compounds - dihydrochalcones. In significant concentrations phloridzin was found only in the botanical genus Malus. The highest content of phloridzin is in apples at the beginning of maturation, during the further maturation of the apple fruit amount of phloridzin remains constant. Content of phloridzin varies in apples in a wide range depending on part of apple and used technology. Mean value for the juice and puree, however, is very stable and varies around 30 mg / kg. (en)
- Metoda popisuje stanovení floridzinu v ovocných a zeleninových výrobcích. Floridzin patří mezi flavonoidní látky - dihydrochalkony. Ve významnějších koncentracích se floridzin nalézá pouze v botanickém rodu Malus. Obsah floridzinu v jablkách je nejvyšší na počátku vývoje plodu, během dalšího vývoje a zrání plodu zůstává množství na konstantní úrovni. Obsah floridzinu se pohybuje v jablkách v širokém rozmezí v závislosti na části jablka a použité technologii. Střední hodnota u šťáv a pyré je ovšem velmi stálá a pohybuje se okolo 30 mg/kg.
- Metoda popisuje stanovení floridzinu v ovocných a zeleninových výrobcích. Floridzin patří mezi flavonoidní látky - dihydrochalkony. Ve významnějších koncentracích se floridzin nalézá pouze v botanickém rodu Malus. Obsah floridzinu v jablkách je nejvyšší na počátku vývoje plodu, během dalšího vývoje a zrání plodu zůstává množství na konstantní úrovni. Obsah floridzinu se pohybuje v jablkách v širokém rozmezí v závislosti na části jablka a použité technologii. Střední hodnota u šťáv a pyré je ovšem velmi stálá a pohybuje se okolo 30 mg/kg. (cs)
|
Title
| - Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC/UV-VIS/DAD
- Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC/UV-VIS/DAD (cs)
- Determination of phloridzin in foodstuffs by HPLC/UV-VIS/DAD (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC/UV-VIS/DAD
- Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC/UV-VIS/DAD (cs)
- Determination of phloridzin in foodstuffs by HPLC/UV-VIS/DAD (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/12:43894075!RIV13-MZE-22330___
- SZPI1/2012
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...certifikacniOrgan
| - Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Květná 15, 60300 Brno
|
http://linked.open.../datumCertifikace
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - 1) Úspory plynoucí ze zamezení klamání spotřebitele nedeklarovanými přídavky jablečné suroviny. Při průměrné ceně 100 Kč za kilo ovocné pomazánky (dle obsahu ovocné složky a použitého ovoce) 10-30 Kč na kile výrobku. Při předpokládané spotřebě 1 kg ovocných pomazánek v ČR na jednu osobu za rok se jedná o částku 1,5 milionu Kč a pro veškeré ovocné výrobky lze odhadovat úspory v řádech jednotek milionů korun. 2) Zvýšení obratu poctivých výrobců ovocných produktů (ovocné pomazánky, džusy apod.) plynoucí z jejich vyšší konkurenceschopnosti v porovnání s dovozovými produkty. Finanční úspory mohou v tomto případě i při velmi malé konkurenční výhodě dosahovat až jednotek miliónů korun. 3) Úspory kontrolních orgánů prokazujících nedeklarované přídavky jablek do potravinářských výrobků, a to jak z hlediska laboratorního času potřebného na detekci jablečné suroviny, počtu osob provádějících dané analýzy, či laboratorního spotřebního materiálu a využití laboratorních přístrojů.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/12:43894075
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pfloridzin, HPLC, apples, authenticity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - osvědčení o uznání SZPI číslo 1/2012
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Rajchl, Aleš
- Čížková, Helena
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |