About: Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC/UV-VIS/DAD     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Method describes the determination of phloridzin in fruit and vegetable products. Phloridzin belongs to flavonoid compounds - dihydrochalcones. In significant concentrations phloridzin was found only in the botanical genus Malus. The highest content of phloridzin is in apples at the beginning of maturation, during the further maturation of the apple fruit amount of phloridzin remains constant. Content of phloridzin varies in apples in a wide range depending on part of apple and used technology. Mean value for the juice and puree, however, is very stable and varies around 30 mg / kg. (en)
  • Metoda popisuje stanovení floridzinu v ovocných a zeleninových výrobcích. Floridzin patří mezi flavonoidní látky - dihydrochalkony. Ve významnějších koncentracích se floridzin nalézá pouze v botanickém rodu Malus. Obsah floridzinu v jablkách je nejvyšší na počátku vývoje plodu, během dalšího vývoje a zrání plodu zůstává množství na konstantní úrovni. Obsah floridzinu se pohybuje v jablkách v širokém rozmezí v závislosti na části jablka a použité technologii. Střední hodnota u šťáv a pyré je ovšem velmi stálá a pohybuje se okolo 30 mg/kg.
  • Metoda popisuje stanovení floridzinu v ovocných a zeleninových výrobcích. Floridzin patří mezi flavonoidní látky - dihydrochalkony. Ve významnějších koncentracích se floridzin nalézá pouze v botanickém rodu Malus. Obsah floridzinu v jablkách je nejvyšší na počátku vývoje plodu, během dalšího vývoje a zrání plodu zůstává množství na konstantní úrovni. Obsah floridzinu se pohybuje v jablkách v širokém rozmezí v závislosti na části jablka a použité technologii. Střední hodnota u šťáv a pyré je ovšem velmi stálá a pohybuje se okolo 30 mg/kg. (cs)
Title
  • Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC/UV-VIS/DAD
  • Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC/UV-VIS/DAD (cs)
  • Determination of phloridzin in foodstuffs by HPLC/UV-VIS/DAD (en)
skos:prefLabel
  • Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC/UV-VIS/DAD
  • Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC/UV-VIS/DAD (cs)
  • Determination of phloridzin in foodstuffs by HPLC/UV-VIS/DAD (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/12:43894075!RIV13-MZE-22330___
  • SZPI1/2012
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91B283)
http://linked.open...certifikacniOrgan
  • Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Květná 15, 60300 Brno
http://linked.open.../datumCertifikace
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • 1) Úspory plynoucí ze zamezení klamání spotřebitele nedeklarovanými přídavky jablečné suroviny. Při průměrné ceně 100 Kč za kilo ovocné pomazánky (dle obsahu ovocné složky a použitého ovoce) 10-30 Kč na kile výrobku. Při předpokládané spotřebě 1 kg ovocných pomazánek v ČR na jednu osobu za rok se jedná o částku 1,5 milionu Kč a pro veškeré ovocné výrobky lze odhadovat úspory v řádech jednotek milionů korun. 2) Zvýšení obratu poctivých výrobců ovocných produktů (ovocné pomazánky, džusy apod.) plynoucí z jejich vyšší konkurenceschopnosti v porovnání s dovozovými produkty. Finanční úspory mohou v tomto případě i při velmi malé konkurenční výhodě dosahovat až jednotek miliónů korun. 3) Úspory kontrolních orgánů prokazujících nedeklarované přídavky jablek do potravinářských výrobků, a to jak z hlediska laboratorního času potřebného na detekci jablečné suroviny, počtu osob provádějících dané analýzy, či laboratorního spotřebního materiálu a využití laboratorních přístrojů.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 170949
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/12:43894075
http://linked.open...terniIdentifikace
  • 324_VSCHT/1/2012
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pfloridzin, HPLC, apples, authenticity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B5C093CEB703]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • osvědčení o uznání SZPI číslo 1/2012
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Rajchl, Aleš
  • Čížková, Helena
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software