About: Dezintegrace     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pro mechanickou desintegraci tuhých materiálů existuje v potravinářské praxi několik názvů. Hovoří se o drcení, mletí, rozpojování, zdrobňování, redukci rozměrů aj. Existuje několik důvodů proč se desintegrace provádí: 1. Zvýšení relativního poměru povrchu k objemu částice ke zvýšení intenzity a rychlosti mezifázových přestupů hmoty či tepla 2. V součinnosti s rozměrovým tříděním dosažení požadované granulace pro určité uživatelské účely (granulace cukru, soli pro další zpracování nebo posyp v domácnosti apod.) 3. Sjednocení velikosti částic různých materiálů pro dokonalejší vzájemné promíchávání 4. Rozmělnění rostlinného materiálu před lisováním nebo extrakcí
  • Pro mechanickou desintegraci tuhých materiálů existuje v potravinářské praxi několik názvů. Hovoří se o drcení, mletí, rozpojování, zdrobňování, redukci rozměrů aj. Existuje několik důvodů proč se desintegrace provádí: 1. Zvýšení relativního poměru povrchu k objemu částice ke zvýšení intenzity a rychlosti mezifázových přestupů hmoty či tepla 2. V součinnosti s rozměrovým tříděním dosažení požadované granulace pro určité uživatelské účely (granulace cukru, soli pro další zpracování nebo posyp v domácnosti apod.) 3. Sjednocení velikosti částic různých materiálů pro dokonalejší vzájemné promíchávání 4. Rozmělnění rostlinného materiálu před lisováním nebo extrakcí (cs)
  • For the mechanical disintegration of solid food materials exist in practice, several names. There is talk of crushing, grinding, disintegration, diminution, reduction in size, etc. There are several reasons why the disintegration carried out: First: Increasing the relative surface to volume ratio of particles to increase the intensity and speed of interphase mass transfer and heat Second: In conjunction with the required dimensional classification for a particular user granulation purposes (granulated sugar, salt for further processing or sprinkle in the household, etc.) Third: The unification of particle size of various materials for enhanced mutual mixing Fourth: Grinding plant material prior to pressing or extraction (en)
Title
  • Dezintegrace
  • Dezintegrace (cs)
  • Disintegration (en)
skos:prefLabel
  • Dezintegrace
  • Dezintegrace (cs)
  • Disintegration (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43893102!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 194164
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43893102
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • disintegration (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FD4C69B86F88]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ostrava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Příhoda, Josef
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Key Publishing s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7418-086-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software