Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pro mechanickou desintegraci tuhých materiálů existuje v potravinářské praxi několik názvů. Hovoří se o drcení, mletí, rozpojování, zdrobňování, redukci rozměrů aj. Existuje několik důvodů proč se desintegrace provádí: 1. Zvýšení relativního poměru povrchu k objemu částice ke zvýšení intenzity a rychlosti mezifázových přestupů hmoty či tepla 2. V součinnosti s rozměrovým tříděním dosažení požadované granulace pro určité uživatelské účely (granulace cukru, soli pro další zpracování nebo posyp v domácnosti apod.) 3. Sjednocení velikosti částic různých materiálů pro dokonalejší vzájemné promíchávání 4. Rozmělnění rostlinného materiálu před lisováním nebo extrakcí
- Pro mechanickou desintegraci tuhých materiálů existuje v potravinářské praxi několik názvů. Hovoří se o drcení, mletí, rozpojování, zdrobňování, redukci rozměrů aj. Existuje několik důvodů proč se desintegrace provádí: 1. Zvýšení relativního poměru povrchu k objemu částice ke zvýšení intenzity a rychlosti mezifázových přestupů hmoty či tepla 2. V součinnosti s rozměrovým tříděním dosažení požadované granulace pro určité uživatelské účely (granulace cukru, soli pro další zpracování nebo posyp v domácnosti apod.) 3. Sjednocení velikosti částic různých materiálů pro dokonalejší vzájemné promíchávání 4. Rozmělnění rostlinného materiálu před lisováním nebo extrakcí (cs)
- For the mechanical disintegration of solid food materials exist in practice, several names. There is talk of crushing, grinding, disintegration, diminution, reduction in size, etc. There are several reasons why the disintegration carried out: First: Increasing the relative surface to volume ratio of particles to increase the intensity and speed of interphase mass transfer and heat Second: In conjunction with the required dimensional classification for a particular user granulation purposes (granulated sugar, salt for further processing or sprinkle in the household, etc.) Third: The unification of particle size of various materials for enhanced mutual mixing Fourth: Grinding plant material prior to pressing or extraction (en)
|
Title
| - Dezintegrace
- Dezintegrace (cs)
- Disintegration (en)
|
skos:prefLabel
| - Dezintegrace
- Dezintegrace (cs)
- Disintegration (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/11:43893102!RIV12-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/11:43893102
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| |
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |