Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Naturally gluten-free pasta were laboratory prepared on semi-fine corn flour, potato starch and salt base. Tested recipes included 6 flour from non-traditional cereals (without and with CMC) and 4 legume flours. For both recipe varients, commonly recommended crop of rice and bukcwheat manifested their worth. Up to 15%, also millet, amaranth or quinoa cloud be successfully used for this purpose. Besides soya, pea, lentil, bean or chickpea could be applied up to 30%, when different colour and taste is accepted. (en)
- Přirozeně bezlepkové těstoviny byly laboratorně vyrobeny z polohrubé kukuřičné mouky, bramborového škrobu, soli a přídavkem 6 mouk z netradičních plodin (bez a s CMC), resp. 4 luštěninových mouk. V obou recepturních variantách se osvědčily doporučované plodiny rýže a pohanka, jinak do 15% lze akceptovat proso, amarant a quinou. Vedle sóji lze využít i hrách, čočku, fazole či cizrnu až do 30%, ovšem s odlišnou barvou a chutí.
- Přirozeně bezlepkové těstoviny byly laboratorně vyrobeny z polohrubé kukuřičné mouky, bramborového škrobu, soli a přídavkem 6 mouk z netradičních plodin (bez a s CMC), resp. 4 luštěninových mouk. V obou recepturních variantách se osvědčily doporučované plodiny rýže a pohanka, jinak do 15% lze akceptovat proso, amarant a quinou. Vedle sóji lze využít i hrách, čočku, fazole či cizrnu až do 30%, ovšem s odlišnou barvou a chutí. (cs)
|
Title
| - Pasta for gluten-free diet (en)
- Těstoviny pro bezlepkovou dietu
- Těstoviny pro bezlepkovou dietu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Pasta for gluten-free diet (en)
- Těstoviny pro bezlepkovou dietu
- Těstoviny pro bezlepkovou dietu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/11:43893089!RIV12-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/11:43893089
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bread and biscuit volumes; applied rheology; hemp flour; wheat flour (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Sekerová, Hana
- Švec, Ivan
- Leitnerová, Dobromila
- vítová, Michaela
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |