Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Qualitative changes, caused by addition of 10-50% of wheat, rye, barley, oat or corn, were measured as Zeleny's sedimentation value, Fallling Number ans solvent retention capacity profiles. Compared to standard, Zeleny's and Falling Number values were softly affected by wheat and barley wholemeal, respectively, but corn wholemeal caused the largest falls. In agreement to that, the SRC profiles have been changed minimally in water SRC parameter, while in the lactic acid SRC a decrease approx. to one half was measured. On the other hand, distilled water SRC somewhat increased correspondigly to increasing rye and oat amount in composite. (en)
- Kvalitativní změny, způsobené přídavky 10-50 % celozrnných moukam z pšenice, žita, ječmene, ovsa a kukuřice, byly hodnoceny Zelenyho testem, číslem poklesu a metodou reteční kapacity. Ve srovnání se standardem byly hodnoty Zelenyho testu a číslo poklesu nejméně olivněny celozrnnou pšeničnou, resp. ječnou a naopak nejvíce celozrnnou kukuřičnou moukou. Ve shodě s tímto byl se RK profily změnily minimálně v RK vody, zatímco RK kyseliny mléčné byly sníženy až téměř na polovinu. RK destilované vody naopak mírně rostla s vyšším podílem žita a ovsa.
- Kvalitativní změny, způsobené přídavky 10-50 % celozrnných moukam z pšenice, žita, ječmene, ovsa a kukuřice, byly hodnoceny Zelenyho testem, číslem poklesu a metodou reteční kapacity. Ve srovnání se standardem byly hodnoty Zelenyho testu a číslo poklesu nejméně olivněny celozrnnou pšeničnou, resp. ječnou a naopak nejvíce celozrnnou kukuřičnou moukou. Ve shodě s tímto byl se RK profily změnily minimálně v RK vody, zatímco RK kyseliny mléčné byly sníženy až téměř na polovinu. RK destilované vody naopak mírně rostla s vyšším podílem žita a ovsa. (cs)
|
Title
| - Evaluation of selected composite flours (en)
- Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky
- Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky (cs)
|
skos:prefLabel
| - Evaluation of selected composite flours (en)
- Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky
- Hodnocení vybraných druhů kompozitní mouky (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/11:43893087!RIV12-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/11:43893087
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat flour, composite flour, common cereals, baking quality, solvent retention capacity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Hofmanová, Taťána
- Švec, Ivan
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |