Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The possibility of peeling of sausage collagenous casings is an important parameter. A method to evaluate this parameter using Instron apappratus was developed (en)
- Loupatelnost střeva je důležitým parametrem pro masné výrobky, které jsou pak dále plátkovány nebo zpracovávány bez střeva. Loupatelností se vyjadřuje snadnost oddělení střeva od masného výrobku, respektive síla potřebná k odloupnutí střeva. Tato snadnost může být ovlivněna různými faktory, např. druhem střeva. Pro masné výrobky se používají střeva celulózová, plastová a klihovková. Vliv má také úprava samotného střeva, složení masného výrobku, způsob tepelného opracování, intenzita vyuzení a vysušení a způsob skladování. Klíčová slova: loupatelnost, masné výrobky, Instron, střevo
- Loupatelnost střeva je důležitým parametrem pro masné výrobky, které jsou pak dále plátkovány nebo zpracovávány bez střeva. Loupatelností se vyjadřuje snadnost oddělení střeva od masného výrobku, respektive síla potřebná k odloupnutí střeva. Tato snadnost může být ovlivněna různými faktory, např. druhem střeva. Pro masné výrobky se používají střeva celulózová, plastová a klihovková. Vliv má také úprava samotného střeva, složení masného výrobku, způsob tepelného opracování, intenzita vyuzení a vysušení a způsob skladování. Klíčová slova: loupatelnost, masné výrobky, Instron, střevo (cs)
|
Title
| - Development of method to assesment sausage peelability (en)
- Vývoj metodiky stanovení loupatelnosti masných výrobků.
- Vývoj metodiky stanovení loupatelnosti masných výrobků. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Development of method to assesment sausage peelability (en)
- Vývoj metodiky stanovení loupatelnosti masných výrobků.
- Vývoj metodiky stanovení loupatelnosti masných výrobků. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/11:43892940!RIV12-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/11:43892940
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - casings; instron; meat products; peelability (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Kratochvíla, Jiří
- Potůček, Tomáš
- Pakhomová, Inna
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |