About: Development of method to assesment sausage peelability     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The possibility of peeling of sausage collagenous casings is an important parameter. A method to evaluate this parameter using Instron apappratus was developed (en)
  • Loupatelnost střeva je důležitým parametrem pro masné výrobky, které jsou pak dále plátkovány nebo zpracovávány bez střeva. Loupatelností se vyjadřuje snadnost oddělení střeva od masného výrobku, respektive síla potřebná k odloupnutí střeva. Tato snadnost může být ovlivněna různými faktory, např. druhem střeva. Pro masné výrobky se používají střeva celulózová, plastová a klihovková. Vliv má také úprava samotného střeva, složení masného výrobku, způsob tepelného opracování, intenzita vyuzení a vysušení a způsob skladování. Klíčová slova: loupatelnost, masné výrobky, Instron, střevo
  • Loupatelnost střeva je důležitým parametrem pro masné výrobky, které jsou pak dále plátkovány nebo zpracovávány bez střeva. Loupatelností se vyjadřuje snadnost oddělení střeva od masného výrobku, respektive síla potřebná k odloupnutí střeva. Tato snadnost může být ovlivněna různými faktory, např. druhem střeva. Pro masné výrobky se používají střeva celulózová, plastová a klihovková. Vliv má také úprava samotného střeva, složení masného výrobku, způsob tepelného opracování, intenzita vyuzení a vysušení a způsob skladování. Klíčová slova: loupatelnost, masné výrobky, Instron, střevo (cs)
Title
  • Development of method to assesment sausage peelability (en)
  • Vývoj metodiky stanovení loupatelnosti masných výrobků.
  • Vývoj metodiky stanovení loupatelnosti masných výrobků. (cs)
skos:prefLabel
  • Development of method to assesment sausage peelability (en)
  • Vývoj metodiky stanovení loupatelnosti masných výrobků.
  • Vývoj metodiky stanovení loupatelnosti masných výrobků. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43892940!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 41
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 240883
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43892940
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • casings; instron; meat products; peelability (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8BBE407D3F1A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 41
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Kratochvíla, Jiří
  • Potůček, Tomáš
  • Pakhomová, Inna
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software