About: Sledování vlivu podmínek při nanofiltraci syrovátky na spirálně vinutých membránových modulech     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Whey is a byproduct formed during cheese production. It contains a large amount of organic matter sucha a protein and lactose and then a wide number of undesirable mineral salts. Even though whey is still considered a waste product, apply today as a functional food as in food and healthcare. The exact composition of whey is influenced by many factors such as season, type of cheese produced and animal origin of milk used. Generally, two types of known whey, sweet and sour. Sweet whey results from cheese production, which is used for the precipitation of protein enzyme rennet. Acid whey is generated by productions, where the milk is withheld after acidification. Membrane separation processes together with the chromatographic separations are now often used by technology serving to process whey and achieve its desirable properties in health, nutritional, sensory or technological. The combination of nanofiltration and ultrafiltration is possible to obtain a protein concentrate and lactose while desalinated. (en)
  • Syrovátka je vedlejší produkt vznikající během výroby sýrů. Obsahuje velké množství organických látek především proteinů a laktosy a dále pak široké množství nežádoucích minerální solí. I přesto, že je syrovátka stále ještě považována za odpadní produkt, uplatňuje se dnes jako funkční potravina jak v potravinářství, tak ve zdravotnictví. Přesné složení syrovátky je ovlivněno mnoha faktory, jakými jsou např. roční období, druh vyráběného sýra a živočišný původ použitého mléka. Obecně jsou známy dva druhy syrovátky, sladká a kyselá. Sladká syrovátka vzniká při výrobě sýrů, kdy je ke srážení bílkovin používáno enzymové syřidlo. Kyselá syrovátka vzniká při výrobách, kde je mléko sráženo po okyselení.
  • Syrovátka je vedlejší produkt vznikající během výroby sýrů. Obsahuje velké množství organických látek především proteinů a laktosy a dále pak široké množství nežádoucích minerální solí. I přesto, že je syrovátka stále ještě považována za odpadní produkt, uplatňuje se dnes jako funkční potravina jak v potravinářství, tak ve zdravotnictví. Přesné složení syrovátky je ovlivněno mnoha faktory, jakými jsou např. roční období, druh vyráběného sýra a živočišný původ použitého mléka. Obecně jsou známy dva druhy syrovátky, sladká a kyselá. Sladká syrovátka vzniká při výrobě sýrů, kdy je ke srážení bílkovin používáno enzymové syřidlo. Kyselá syrovátka vzniká při výrobách, kde je mléko sráženo po okyselení. (cs)
Title
  • Sledování vlivu podmínek při nanofiltraci syrovátky na spirálně vinutých membránových modulech
  • Sledování vlivu podmínek při nanofiltraci syrovátky na spirálně vinutých membránových modulech (cs)
  • The influence of filtrations conditions during nanofiltration of whey by spiral wound modules (en)
skos:prefLabel
  • Sledování vlivu podmínek při nanofiltraci syrovátky na spirálně vinutých membránových modulech
  • Sledování vlivu podmínek při nanofiltraci syrovátky na spirálně vinutých membránových modulech (cs)
  • The influence of filtrations conditions during nanofiltration of whey by spiral wound modules (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43892869!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 229832
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43892869
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ions; lactose; ultrafiltration; nanofiltration; whey (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [526F092D5AE4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Srní
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • 58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubník, Zdeněk
  • Hinková, Andrea
  • Pour, Vladimír
  • Židová, Petra
  • Šálová, Alena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemického inženýrství
https://schema.org/isbn
  • 978-80-905035-0-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software