About: Plum jam - black gold of Czech cuisine     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pěstování slivoní a zpracování jejich plodů má v naších zemích bohatou tradici. Povidla jsou typicky slovanská ovocná konzerva tradičně svářená na otevřených kotlích po dlouhou dobu do pastové konzistence. Průmyslová výroba je v současné době založena na použití lekvaru (švestkový polotovar) nebo sušených švestek. Povidla mají být tuhá, lesklá, specifické čisté ovocné chuti. V článku jsou uvedeny legislativní požadavky na švestková povidla a jejich základní chemické složení. Dále jsou diskutována povidla i z výživového hlediska. V neposlední řadě jsou presentovány výsledky chemických rozboru švestkových povidel z českého trhu, včetně zhodnocení autenticity analyzovaných vzorků.
  • Pěstování slivoní a zpracování jejich plodů má v naších zemích bohatou tradici. Povidla jsou typicky slovanská ovocná konzerva tradičně svářená na otevřených kotlích po dlouhou dobu do pastové konzistence. Průmyslová výroba je v současné době založena na použití lekvaru (švestkový polotovar) nebo sušených švestek. Povidla mají být tuhá, lesklá, specifické čisté ovocné chuti. V článku jsou uvedeny legislativní požadavky na švestková povidla a jejich základní chemické složení. Dále jsou diskutována povidla i z výživového hlediska. V neposlední řadě jsou presentovány výsledky chemických rozboru švestkových povidel z českého trhu, včetně zhodnocení autenticity analyzovaných vzorků. (cs)
  • The harvesting of plum trees and plum products manufacturing has a traditional at Czech countries. Plum jam is typically Slavic fruit products. Traditionally is a plum jam boiled for a long period in non-covered pot. The manufacture production is based on using %22lekvar%22 (plum semi product) or dried plums. The plum jam should be tough, glossy, specific pure tasty. At this article the legislative requirements and basic chemical composition are presented. The nutrition aspects of plum jam are mentioned. The results of chemical analysis of plum jams from the Czech market are presented. The authenticity of analysed sample is discussed. (en)
Title
  • Plum jam - black gold of Czech cuisine (en)
  • Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně
  • Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně (cs)
skos:prefLabel
  • Plum jam - black gold of Czech cuisine (en)
  • Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně
  • Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/11:43892062!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06118), P(QI91B283), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 233642
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/11:43892062
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • plum jam, plum, chemical composition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3688B2396039]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 66
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Ševčík, Rudolf
  • Rajchl, Aleš
  • Čížková, Helena
  • Jodasová, Aneta
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software