About: Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Výběr 14 mlýnských frakcí, zahrnující pšenici, šrotové, luštící a vymílací chody společně se vzorky hladké mouky světlé a chlebové byl analyzován metodou retenční kapacity. V průměru zmíněných mlýnských frakcí byl zaznamenán největší rozdíly v RK kyseliny mléčné, popisující pekařskou kvalitu bílkovin. Nejvyšší hodnota byla stanovena pro hladkou chlebovou, naopak nejvyšší pro hladkou světlou mouku. Byla prokázána korelace mezi RK kyseliny mléčné a Zelenyho testem (-0,69; P=99%) a farinografickou vazností (-0,94; P=99%).
  • Výběr 14 mlýnských frakcí, zahrnující pšenici, šrotové, luštící a vymílací chody společně se vzorky hladké mouky světlé a chlebové byl analyzován metodou retenční kapacity. V průměru zmíněných mlýnských frakcí byl zaznamenán největší rozdíly v RK kyseliny mléčné, popisující pekařskou kvalitu bílkovin. Nejvyšší hodnota byla stanovena pro hladkou chlebovou, naopak nejvyšší pro hladkou světlou mouku. Byla prokázána korelace mezi RK kyseliny mléčné a Zelenyho testem (-0,69; P=99%) a farinografickou vazností (-0,94; P=99%). (cs)
  • Milling fraction selection, including wheat, breaking and reduction ones together with samples of fine bright and bread flour, was analysed in terms ot solvent retention capacity. Between those fraction averages, the largest differences were observed in lactic acid SCR levels. The highest value was recorded for fine bright flour, while the lowest for fine bread one. There was verified relationships of Zeleny's test (-0.69) and farinographic water absorption (-0.94) just to lactic acid SRC. (en)
Title
  • Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně
  • Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně (cs)
  • Retention capacity - applying example for evaluation in mill (en)
skos:prefLabel
  • Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně
  • Retenční kapacita - příklad užití pro hodnocení ve mlýně (cs)
  • Retention capacity - applying example for evaluation in mill (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:43893085!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 285094
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:43893085
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • wheat, mill fraction, retention capacity, correlation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4B77497836C5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlynářské noviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 136
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Karas, Jan
  • Švec, Ivan
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1214-6374
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software