About: Uživatelské charakteristiky pšenice a žita ze sklizně 2010     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Evaluated the results of the assessment received mainly from large wheat mills, results from small mills were not available. Areas of evaluation results were divided in: South Bohemia, Central Bohemia, northern Bohemia, East Bohemia, South Moravia Central Moravia and northern Moravia. While the gluten in the Moravian region is significantly higher content of N-compounds is not significantly different. The decline in numbers (amylase activity) are in central and northern Bohemia are the average values ??for the critical minimum. Spread toward the minimum values ??is somewhat better in the South Bohemian region, in other parts of Bohemia, the bulk of wheat (mainly in central and northern Bohemia) almost treated by baking. Status amylase activity and possibly. rye starch damage has worse results than for wheat. Falling Number values ??often used for purchase, 110 s, for most bakeries do not. Values ??between 120 to 150 are still with difficulty able to process industrial bakeries with continuous lines. For smaller bakeries are usually required values ??min. 150 to 170 s The critical situation in the South Bohemian region where the average value of 110 s is on the edge of the pot and a large proportion of the samples was below this threshold. (en)
  • Vyhodnocovány byly výsledky hodnocení přijímané pšenice převážně z velkých mlýnů, výsledky z malých mlýnů nebyly k dispozici. Oblasti vyhodnocení výsledků byly rozděleny na: jižní Čechy , střední Čechy, severní Čechy, východní Čechy, jižní Morava, střední Morava a severní Morava. Zatímco obsah lepku je v moravské oblasti významně vyšší, obsah N-látek se podstatně neliší. U čísel poklesu (aktivity amylasy) jsou ve středních a severních Čechách jsou i průměrné hodnoty na kritickém minimu. Rozpětí směrem k minimálním hodnotám je poněkud lepší v jihočeské oblasti, v ostatních částech Čech je velká část pšenic (zejména ve středních a severních Čechách) pekařsky téměř nezpracovatelná. Stav aktivity amylas a příp. poškození škrobu u žita vykazuje ještě horší výsledky než u pšenice. Hodnoty čísla poklesu používané často při výkupu, 110 s, pro většinu pekáren nevyhovují. Hodnoty mezi 120 - 150 s jsou ještě s obtížemi schopny zpracovat průmyslové pekárny s kontinuálními linkami. Pro menší pekárny jsou obvykle potřebné hodnoty min. 150 - 170 s. Kritická situace je v jihočeské oblasti, kde i průměr hodnot 110 s je na hranici zpracovatelnosti a velká část vzorků byla pod touto hranicí.
  • Vyhodnocovány byly výsledky hodnocení přijímané pšenice převážně z velkých mlýnů, výsledky z malých mlýnů nebyly k dispozici. Oblasti vyhodnocení výsledků byly rozděleny na: jižní Čechy , střední Čechy, severní Čechy, východní Čechy, jižní Morava, střední Morava a severní Morava. Zatímco obsah lepku je v moravské oblasti významně vyšší, obsah N-látek se podstatně neliší. U čísel poklesu (aktivity amylasy) jsou ve středních a severních Čechách jsou i průměrné hodnoty na kritickém minimu. Rozpětí směrem k minimálním hodnotám je poněkud lepší v jihočeské oblasti, v ostatních částech Čech je velká část pšenic (zejména ve středních a severních Čechách) pekařsky téměř nezpracovatelná. Stav aktivity amylas a příp. poškození škrobu u žita vykazuje ještě horší výsledky než u pšenice. Hodnoty čísla poklesu používané často při výkupu, 110 s, pro většinu pekáren nevyhovují. Hodnoty mezi 120 - 150 s jsou ještě s obtížemi schopny zpracovat průmyslové pekárny s kontinuálními linkami. Pro menší pekárny jsou obvykle potřebné hodnoty min. 150 - 170 s. Kritická situace je v jihočeské oblasti, kde i průměr hodnot 110 s je na hranici zpracovatelnosti a velká část vzorků byla pod touto hranicí. (cs)
Title
  • Uživatelské charakteristiky pšenice a žita ze sklizně 2010
  • Bakery technological quality characters of wheat and rye from 2010 crop (en)
  • Uživatelské charakteristiky pšenice a žita ze sklizně 2010 (cs)
skos:prefLabel
  • Uživatelské charakteristiky pšenice a žita ze sklizně 2010
  • Bakery technological quality characters of wheat and rye from 2010 crop (en)
  • Uživatelské charakteristiky pšenice a žita ze sklizně 2010 (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:43892873!RIV12-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 295102
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:43892873
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • crop; 2010; rye; wheat; bakery (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E1186B238897]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Kroměříž
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Kroměříž
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Jakost obilovin 2010. Sborník
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Krejčířová, Lucie
  • Příhoda, Josef
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Agrotest fyto a.s.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-904594-3-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software