About: Trendy ve výrobě potravin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek popisuje nové postupy ve výrobě vybraných druhů potravin a další perspektivní procesy, jež se zkoušejí pro nové uplatnění v potravinářském průmyslu. K významným moderním postupům patří zejména membránové separační techniky ? např. ultrafiltrace, elektrodialýza a v poslední době stále více studovaná nanofiltrace, dále např. procesy s vysokým tlakem, ultrazvuk, mikrovlnné aplikace a pod. Jsou naznačeny hlavní principy změn ve zpracování potravinářských surovin s ohledem na minimální zásahy do suroviny, výroba bezpečných potravin, omezení negativních vlivů na životní prostředí ? např. recyklace odpadních vod, energetické využití odpadů a pod. K moderním trendům ve výrobě potravin patří i vyšší využití odpadů ? např. kontinuální chromatografická separace při izolaci cenných látek z odpadních vod, nepotravinářské zpracování odpadů pro zemědělské i chemické aplikace atd. Příspěvek se zabývá jednak vybranými jednotlivými a dílčími operacemi, a jednak i celými výrobními celky. Pozornost je věnována
  • Příspěvek popisuje nové postupy ve výrobě vybraných druhů potravin a další perspektivní procesy, jež se zkoušejí pro nové uplatnění v potravinářském průmyslu. K významným moderním postupům patří zejména membránové separační techniky ? např. ultrafiltrace, elektrodialýza a v poslední době stále více studovaná nanofiltrace, dále např. procesy s vysokým tlakem, ultrazvuk, mikrovlnné aplikace a pod. Jsou naznačeny hlavní principy změn ve zpracování potravinářských surovin s ohledem na minimální zásahy do suroviny, výroba bezpečných potravin, omezení negativních vlivů na životní prostředí ? např. recyklace odpadních vod, energetické využití odpadů a pod. K moderním trendům ve výrobě potravin patří i vyšší využití odpadů ? např. kontinuální chromatografická separace při izolaci cenných látek z odpadních vod, nepotravinářské zpracování odpadů pro zemědělské i chemické aplikace atd. Příspěvek se zabývá jednak vybranými jednotlivými a dílčími operacemi, a jednak i celými výrobními celky. Pozornost je věnována (cs)
  • The work deals with new methods of selected food production and other modern processes used in food industry - especially membrane techniques like ultra- and nanofiltration or electrodialysis. But another processes have found its place in food pruduction like high pressure applications, ultrasound and microwave applications. New methods effort to be noninvasive as much as possible, negotiate influences to enviroment and effort to minimize the waste products. Based on example of model of technological process the simulation of selected food product is shown. (en)
Title
  • Trendy ve výrobě potravin
  • Trends in food pruduction (en)
  • Trendy ve výrobě potravin (cs)
skos:prefLabel
  • Trendy ve výrobě potravin
  • Trends in food pruduction (en)
  • Trendy ve výrobě potravin (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024439!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 293535
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024439
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food; food pruduction; ultrafiltration; electrodialysis; nanofiltration, high pressure; ultrasound; microwave; image analysis; continuous chromatography; waste processing (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3490D32033F1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VIII. zjazd Slovenskej spoločnosti pro polnohospodárske, lesnické, potravinárske a veterinárske vedy při SAV: Nové trendy v potravinárstve
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubník, Zdeněk
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-3398-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software