About: Porovnání senzorických a nutričních vlastností pokrmů připravených s různými tuky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem studie bylo určit vliv různých druhů tuků na senzorickou kvalitu šesti druhů jídel. Tuky se lišily obsahem nasycených mastných kyselin. Nasycené tuky mohou zvyšovat hodnotu cholesterolu a tak zvýšit risk některých chorob, proto je důležité sledovat jejich obsah přijímaný dietou. Bylo zkoumáno, jaký vliv má na chuť náhrada jednoho tuku jiným tukem s odlišným složením nasycených a nenasycených mastných kyselin. Pro určení přijatelnosti a chutě a vůně byla použita metoda senzorické analýzy. Byla použita profilová zkouška a hodnocení pomocí stupnice.
  • Cílem studie bylo určit vliv různých druhů tuků na senzorickou kvalitu šesti druhů jídel. Tuky se lišily obsahem nasycených mastných kyselin. Nasycené tuky mohou zvyšovat hodnotu cholesterolu a tak zvýšit risk některých chorob, proto je důležité sledovat jejich obsah přijímaný dietou. Bylo zkoumáno, jaký vliv má na chuť náhrada jednoho tuku jiným tukem s odlišným složením nasycených a nenasycených mastných kyselin. Pro určení přijatelnosti a chutě a vůně byla použita metoda senzorické analýzy. Byla použita profilová zkouška a hodnocení pomocí stupnice. (cs)
  • The aim of the study was to determine the influence of different kinds of fats on sensory quality of six different foods. The fats differed by content of saturated fat lipids. Saturated fat can raise our blood cholesterol over time, and so increase the risk of some diseases, therefore it is important to follow their content in the diet. It was studied how the replacement one fat by another fat with different content of saturated and unsaturated acids influence the quality of food. For determination of acceptability and flavour, the food was sensory evaluated. Ordinal test, evaluation via scale and profile test were used. (en)
Title
  • Porovnání senzorických a nutričních vlastností pokrmů připravených s různými tuky
  • Comparison sensory and nutrition quality of food prepared with different kinds of fats (en)
  • Porovnání senzorických a nutričních vlastností pokrmů připravených s různými tuky (cs)
skos:prefLabel
  • Porovnání senzorických a nutričních vlastností pokrmů připravených s různými tuky
  • Comparison sensory and nutrition quality of food prepared with different kinds of fats (en)
  • Porovnání senzorických a nutričních vlastností pokrmů připravených s různými tuky (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024379!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 279985
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024379
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food; saturated acids; sensory analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2C11B3E5B399]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Železná Ruda
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nelahozeves
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek z XLVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Brát, Jiří
  • Váchová, Alena
  • Panovská, Zdenka
  • Sahánek, M.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • UNILEVER ČR, spol. s r. o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86238-75-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software