Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Ferrous sulfate can be used to fortification of food. But is used as a standard metallic taste, and therefore its addition to foods is limited by its undesirable sensory properties. This study deals the influence of ascorbic acid on the metallic taste perception of ferrous sulfate. For evaluation was used the best estimate threshold, paired comparison test and triangle test. The best estimate threshold was foundt at 0.0024 g/l 0.0061 g/l ascorbic acid solution at a concentration of 1 g/l and 1.5 g/l. (en)
- Síran železnatý může být používán k fortifikaci potravin. Používá se ale jako standard kovové chuti a proto jeho přidávání do potravin je limitováno jeho nežádoucími senzorickými vlastnostmi. Tato práce se zabývá vlivem kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého. Pro hodnocení byla použita metoda stanovení prahu citlivosti, párová a trojúhelníková zkouška. Práh citlivosti FeSO4.7H2O byl stanoven na 0,0024 g/l a 0,0061 g/l v roztoku kyseliny askorbové o koncentraci 1 g/l a 1,5 g/l.
- Síran železnatý může být používán k fortifikaci potravin. Používá se ale jako standard kovové chuti a proto jeho přidávání do potravin je limitováno jeho nežádoucími senzorickými vlastnostmi. Tato práce se zabývá vlivem kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého. Pro hodnocení byla použita metoda stanovení prahu citlivosti, párová a trojúhelníková zkouška. Práh citlivosti FeSO4.7H2O byl stanoven na 0,0024 g/l a 0,0061 g/l v roztoku kyseliny askorbové o koncentraci 1 g/l a 1,5 g/l. (cs)
|
Title
| - Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého
- Influence ascorbic acid on perception metallic taste ferrous sulfate (en)
- Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého
- Influence ascorbic acid on perception metallic taste ferrous sulfate (en)
- Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024378!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024378
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - metal taste; ferrous sulphate; ascorbic acid; sensory analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Čmejlová, Kateřina
- Váchová, Alena
- Panovská, Zdenka
- Řeřichová, Jana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |