About: Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Ferrous sulfate can be used to fortification of food. But is used as a standard metallic taste, and therefore its addition to foods is limited by its undesirable sensory properties. This study deals the influence of ascorbic acid on the metallic taste perception of ferrous sulfate. For evaluation was used the best estimate threshold, paired comparison test and triangle test. The best estimate threshold was foundt at 0.0024 g/l 0.0061 g/l ascorbic acid solution at a concentration of 1 g/l and 1.5 g/l. (en)
  • Síran železnatý může být používán k fortifikaci potravin. Používá se ale jako standard kovové chuti a proto jeho přidávání do potravin je limitováno jeho nežádoucími senzorickými vlastnostmi. Tato práce se zabývá vlivem kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého. Pro hodnocení byla použita metoda stanovení prahu citlivosti, párová a trojúhelníková zkouška. Práh citlivosti FeSO4.7H2O byl stanoven na 0,0024 g/l a 0,0061 g/l v roztoku kyseliny askorbové o koncentraci 1 g/l a 1,5 g/l.
  • Síran železnatý může být používán k fortifikaci potravin. Používá se ale jako standard kovové chuti a proto jeho přidávání do potravin je limitováno jeho nežádoucími senzorickými vlastnostmi. Tato práce se zabývá vlivem kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého. Pro hodnocení byla použita metoda stanovení prahu citlivosti, párová a trojúhelníková zkouška. Práh citlivosti FeSO4.7H2O byl stanoven na 0,0024 g/l a 0,0061 g/l v roztoku kyseliny askorbové o koncentraci 1 g/l a 1,5 g/l. (cs)
Title
  • Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého
  • Influence ascorbic acid on perception metallic taste ferrous sulfate (en)
  • Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého
  • Influence ascorbic acid on perception metallic taste ferrous sulfate (en)
  • Vliv kyseliny askorbové na vnímání kovové chuti síranu železnatého (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024378!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296124
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024378
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • metal taste; ferrous sulphate; ascorbic acid; sensory analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8CDDB9A31A0A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čmejlová, Kateřina
  • Váchová, Alena
  • Panovská, Zdenka
  • Řeřichová, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 76 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software