Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tato práce se zabývá stanovením prahu citlivosti síranu železnatého v roztoku kyseliny citrónové. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Při koncentraci kys. citrónové 0,43 g/l byl práh citlivosti u panelu hodnotitelů stanoven na 0,0074 g/l a při koncentraci kys. citrónové 0,65 g/l byl 0,0159 g/l. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Z výsledků je patrné, že kyselá chuť ovlivňuje vnímání kovové chuti.
- Tato práce se zabývá stanovením prahu citlivosti síranu železnatého v roztoku kyseliny citrónové. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Při koncentraci kys. citrónové 0,43 g/l byl práh citlivosti u panelu hodnotitelů stanoven na 0,0074 g/l a při koncentraci kys. citrónové 0,65 g/l byl 0,0159 g/l. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Z výsledků je patrné, že kyselá chuť ovlivňuje vnímání kovové chuti. (cs)
- This study deals with interaction of metallic taste with sour taste. This study deals with perception of metallic taste ferrous sulfate with sour taste citric acid. The evaluation was carried out by students and staff from ITC PRAGUE. The Results show, that sour taste has influence on the best estimate threshold ferrous sulfate. The lower detection threshold (0.0074 g/l) was found for ferrous sulfate in solution citric acid about concentration 0.43 g/l and higher detection threshold (0.0159g/l) had ferrous sulfate in solution citric acid about concentration 0.65 g/l. (en)
|
Title
| - Interakce kovové chuti s kyselou chutí
- Interaction bettween metalllic and sour taste (en)
- Interakce kovové chuti s kyselou chutí (cs)
|
skos:prefLabel
| - Interakce kovové chuti s kyselou chutí
- Interaction bettween metalllic and sour taste (en)
- Interakce kovové chuti s kyselou chutí (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024377!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024377
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - metal taste; iron; sensory analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Čmejlová, Kateřina
- Váchová, Alena
- Panovská, Zdenka
- Řeřichová, Jana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |