About: Vnímání kovové chuti v mléku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl stanoven práh citlivosti síranu železnatého v mléce s obsahem tuku 0,5 % a 3,5 % tuku. Síran železnatý je standardem kovové chuti. Pro hodnocení byla použita metoda BET. Práh citlivosti byl ověřen použitím párové zkoušky. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Pro mléko s obsahem tuku 0,5 % byl stanoven práh citlivosti na 0,0095 g/l, kdežto pro mléko s obsahem tuku 3,5 % byl tento práh 0,0287 g/l.
  • Byl stanoven práh citlivosti síranu železnatého v mléce s obsahem tuku 0,5 % a 3,5 % tuku. Síran železnatý je standardem kovové chuti. Pro hodnocení byla použita metoda BET. Práh citlivosti byl ověřen použitím párové zkoušky. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Pro mléko s obsahem tuku 0,5 % byl stanoven práh citlivosti na 0,0095 g/l, kdežto pro mléko s obsahem tuku 3,5 % byl tento práh 0,0287 g/l. (cs)
  • This study deals with perception of metallic taste ferrous sulfate in milk. The evaluation was carried out by students and staff from ITC PRAGUE. Two description methods were used for evaluations, the best estimate threshold and paired comparison test. Results show, that matrix sample has influence on the best estimate threshold. The lower detection threshold was found for ferrous sulfate in milk 0.5 % fat (0.0095 g/l) and higher detection threshold had ferrous sulfate in milk 3.5 % fat (0.2802 g/l). Detection thresholds were confirmed by paired comparison test. (en)
Title
  • Vnímání kovové chuti v mléku
  • Perception of metallic taste in milk (en)
  • Vnímání kovové chuti v mléku (cs)
skos:prefLabel
  • Vnímání kovové chuti v mléku
  • Perception of metallic taste in milk (en)
  • Vnímání kovové chuti v mléku (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024376!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296542
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024376
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • metal taste; milk; sensory analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [909C3E94D87E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čmejlová, Kateřina
  • Váchová, Alena
  • Panovská, Zdenka
  • Řeřichová, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-661-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software