Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Byl stanoven práh citlivosti síranu železnatého v mléce s obsahem tuku 0,5 % a 3,5 % tuku. Síran železnatý je standardem kovové chuti. Pro hodnocení byla použita metoda BET. Práh citlivosti byl ověřen použitím párové zkoušky. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Pro mléko s obsahem tuku 0,5 % byl stanoven práh citlivosti na 0,0095 g/l, kdežto pro mléko s obsahem tuku 3,5 % byl tento práh 0,0287 g/l.
- Byl stanoven práh citlivosti síranu železnatého v mléce s obsahem tuku 0,5 % a 3,5 % tuku. Síran železnatý je standardem kovové chuti. Pro hodnocení byla použita metoda BET. Práh citlivosti byl ověřen použitím párové zkoušky. Hodnocení se účastnili studenti a zaměstnanci VŠCHT Praha. Vnímání kovové chuti je značně ovlivněno matricí, ve které je síran železnatý rozpuštěný. Pro mléko s obsahem tuku 0,5 % byl stanoven práh citlivosti na 0,0095 g/l, kdežto pro mléko s obsahem tuku 3,5 % byl tento práh 0,0287 g/l. (cs)
- This study deals with perception of metallic taste ferrous sulfate in milk. The evaluation was carried out by students and staff from ITC PRAGUE. Two description methods were used for evaluations, the best estimate threshold and paired comparison test. Results show, that matrix sample has influence on the best estimate threshold. The lower detection threshold was found for ferrous sulfate in milk 0.5 % fat (0.0095 g/l) and higher detection threshold had ferrous sulfate in milk 3.5 % fat (0.2802 g/l). Detection thresholds were confirmed by paired comparison test. (en)
|
Title
| - Vnímání kovové chuti v mléku
- Perception of metallic taste in milk (en)
- Vnímání kovové chuti v mléku (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vnímání kovové chuti v mléku
- Perception of metallic taste in milk (en)
- Vnímání kovové chuti v mléku (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024376!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024376
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - metal taste; milk; sensory analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Čmejlová, Kateřina
- Váchová, Alena
- Panovská, Zdenka
- Řeřichová, Jana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |