Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Úkolem této práce bylo ověřit metodiku pro hodnocení mléčných výrobků pro další studie. Jako výchozí byla zvolena metoda senzorického profilu, kterou byly hodnoceny dva jogurtové nápoje dostupné v prodejní síti slazené odlišnými sladidly. V práci byly hodnoceny vzorky jogurtových nápojů z prodejní sítě slazené sacharosou (příchuť lesního ovoce) a směsí sladidel aspartam/acesulfam-K (příchuť grep s malinou). Hodnocení se zúčastnilo 14 odborných hodnotitelů, 79 % žen a 21 % mužů ve věku 23?60 let. Vyhodnocení senzorického profilu neprokázalo rozdíly mezi vzorky, z čehož je možné usuzovat, že mléčné výrobky slazené nízkoenergetickými sladidly jsou přijímány stejně jako výrobky slazené sacharosou.
- Úkolem této práce bylo ověřit metodiku pro hodnocení mléčných výrobků pro další studie. Jako výchozí byla zvolena metoda senzorického profilu, kterou byly hodnoceny dva jogurtové nápoje dostupné v prodejní síti slazené odlišnými sladidly. V práci byly hodnoceny vzorky jogurtových nápojů z prodejní sítě slazené sacharosou (příchuť lesního ovoce) a směsí sladidel aspartam/acesulfam-K (příchuť grep s malinou). Hodnocení se zúčastnilo 14 odborných hodnotitelů, 79 % žen a 21 % mužů ve věku 23?60 let. Vyhodnocení senzorického profilu neprokázalo rozdíly mezi vzorky, z čehož je možné usuzovat, že mléčné výrobky slazené nízkoenergetickými sladidly jsou přijímány stejně jako výrobky slazené sacharosou. (cs)
- The main object of this study was to verify methods of evaluation of milk products; it was used the sensory profile to evaluate milk products (yogurt drinks) sweetened with different sweeteners. We compared samples from Czech market sweetened with sucrose and alternative sweeteners (mixture of aspartame and acesulfame-K). The evaluation was provided by expert panel of 14 assessors, 79 % of women and 21 % of men in age of 23?60. No difference was observed between the samples, what indicates, that the milk products sweetened with alternative sweeteners are accepted in the same way as products containing sucrose. (en)
|
Title
| - Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích
- Evaluation of sweet taste in milk products (en)
- Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích
- Evaluation of sweet taste in milk products (en)
- Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024374!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024374
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sweeteners; yogurt drinks (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Čmejlová, Kateřina
- Váchová, Alena
- Panovská, Zdenka
- Řeřichová, Jana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |