About: Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Úkolem této práce bylo ověřit metodiku pro hodnocení mléčných výrobků pro další studie. Jako výchozí byla zvolena metoda senzorického profilu, kterou byly hodnoceny dva jogurtové nápoje dostupné v prodejní síti slazené odlišnými sladidly. V práci byly hodnoceny vzorky jogurtových nápojů z prodejní sítě slazené sacharosou (příchuť lesního ovoce) a směsí sladidel aspartam/acesulfam-K (příchuť grep s malinou). Hodnocení se zúčastnilo 14 odborných hodnotitelů, 79 % žen a 21 % mužů ve věku 23?60 let. Vyhodnocení senzorického profilu neprokázalo rozdíly mezi vzorky, z čehož je možné usuzovat, že mléčné výrobky slazené nízkoenergetickými sladidly jsou přijímány stejně jako výrobky slazené sacharosou.
  • Úkolem této práce bylo ověřit metodiku pro hodnocení mléčných výrobků pro další studie. Jako výchozí byla zvolena metoda senzorického profilu, kterou byly hodnoceny dva jogurtové nápoje dostupné v prodejní síti slazené odlišnými sladidly. V práci byly hodnoceny vzorky jogurtových nápojů z prodejní sítě slazené sacharosou (příchuť lesního ovoce) a směsí sladidel aspartam/acesulfam-K (příchuť grep s malinou). Hodnocení se zúčastnilo 14 odborných hodnotitelů, 79 % žen a 21 % mužů ve věku 23?60 let. Vyhodnocení senzorického profilu neprokázalo rozdíly mezi vzorky, z čehož je možné usuzovat, že mléčné výrobky slazené nízkoenergetickými sladidly jsou přijímány stejně jako výrobky slazené sacharosou. (cs)
  • The main object of this study was to verify methods of evaluation of milk products; it was used the sensory profile to evaluate milk products (yogurt drinks) sweetened with different sweeteners. We compared samples from Czech market sweetened with sucrose and alternative sweeteners (mixture of aspartame and acesulfame-K). The evaluation was provided by expert panel of 14 assessors, 79 % of women and 21 % of men in age of 23?60. No difference was observed between the samples, what indicates, that the milk products sweetened with alternative sweeteners are accepted in the same way as products containing sucrose. (en)
Title
  • Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích
  • Evaluation of sweet taste in milk products (en)
  • Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích (cs)
skos:prefLabel
  • Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích
  • Evaluation of sweet taste in milk products (en)
  • Hodnocení sladké chuti v mléčných výrobcích (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024374!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 261940
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024374
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sweeteners; yogurt drinks (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [51B2545A1D10]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výsledky přehlídek a sborník přednášek semináře Mléko a sýry 2007, 11. ročník celostátní přehlídky sýrů 2007 a seminář Mléko a sýry 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čmejlová, Kateřina
  • Váchová, Alena
  • Panovská, Zdenka
  • Řeřichová, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-661-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software