About: Senzorické srovnání čokolád s různými sladidly     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Úkolem této práce bylo senzoricky porovnat dva komerčně dostupné vzorky hořké čokolády slazené různými sladidly (sacharosou a maltitolem). Celkem 162 hodnotitelů, mužů i žen ve věku od 19 do 55 let, hodnotilo dva vzorky čokolády metodou senzorického profilu a párovou porovnávací zkouškou. Ze senzorického profilu čokolád vyplývají drobné rozdíly v některých deskriptorech, ale obecně lze soudit, že to nemá vliv na oblíbenost čokolády. Tento závěr byl potvrzen párovou preferenční zkouškou, kde nebyly mezi hodnoceními čokolád prokázány významné rozdíly.
  • Úkolem této práce bylo senzoricky porovnat dva komerčně dostupné vzorky hořké čokolády slazené různými sladidly (sacharosou a maltitolem). Celkem 162 hodnotitelů, mužů i žen ve věku od 19 do 55 let, hodnotilo dva vzorky čokolády metodou senzorického profilu a párovou porovnávací zkouškou. Ze senzorického profilu čokolád vyplývají drobné rozdíly v některých deskriptorech, ale obecně lze soudit, že to nemá vliv na oblíbenost čokolády. Tento závěr byl potvrzen párovou preferenční zkouškou, kde nebyly mezi hodnoceními čokolád prokázány významné rozdíly. (cs)
  • The main objective of this work was to compare two samples of dark chocolate sweetened with different sweeteners (saccharose and maltitol). 162 assessors, both men and women in age of 19?55 years, evaluated samples of chocolate using method of sensory profile and paired preference test. They were found little differences in some descriptors in the sensory profile of both samples, but it can be said that it has no effect on the acceptability of chocolates. This deduction was confirmed by results from paired preference test where they were not found significant differences between samples. (en)
Title
  • Senzorické srovnání čokolád s různými sladidly
  • Senzorické srovnání čokolád s různými sladidly (cs)
  • Comparison of chocolates sweetened with different sweeteners using methods of sensory analysis (en)
skos:prefLabel
  • Senzorické srovnání čokolád s různými sladidly
  • Senzorické srovnání čokolád s různými sladidly (cs)
  • Comparison of chocolates sweetened with different sweeteners using methods of sensory analysis (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024373!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 286976
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024373
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • chocolate; maltitol; saccharose; sensory evaluation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3C7B5FF66AD5]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Čmejlová, Kateřina
  • Váchová, Alena
  • Panovská, Zdenka
  • Řeřichová, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-384-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software