About: Porovnání bariérových vlastností korunkových uzávěrů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Contamination by 2,4,6-tri-chloro anisole (TCA) is a relatively serious problem in the food industry, especially in the wine and brewing. Trace amounts of this substance (5-50 ng / l) is responsible for %22stale (moldy) aroma and taste in wine is often described as a musty taste of cork. The compound occurs as an unwanted product biomethylací (activity and penicillin aspergillové culture) 2,4,6 trichlorfenolu. This substance is used as a protective agent transport materials such as cardboard packaging and wood pallets. The beer gets the substance from crown caps over the long transport to countries with warm climates. (en)
  • Kontaminace 2,4,6-tri-chlor anisolem (TCA) je poměrně závažným problémem v potravinářském průmyslu a to zejména ve vinařství a pivovarství. Stopové množství této látky (5-50 ng/l) je zodpovědné za ?zatuchlou (plesnivou)? vůni a chuť ve vinařství se často popisuje jako zatuchlá chuť po korku. Sloučenina vzniká jako nechtěný produkt biomethylací (činnost penicilinové a aspergillové kultury) 2,4,6 trichlorfenolu. Tato látka se používá jako ochranná látka transportních materiálů, jako jsou například kartónové obaly nebo dřevěné palety. Do piva se tato látka dostává přestupem přes korunkové uzávěry při dlouhotrvající přepravě do zemí s teplým podnebím.
  • Kontaminace 2,4,6-tri-chlor anisolem (TCA) je poměrně závažným problémem v potravinářském průmyslu a to zejména ve vinařství a pivovarství. Stopové množství této látky (5-50 ng/l) je zodpovědné za ?zatuchlou (plesnivou)? vůni a chuť ve vinařství se často popisuje jako zatuchlá chuť po korku. Sloučenina vzniká jako nechtěný produkt biomethylací (činnost penicilinové a aspergillové kultury) 2,4,6 trichlorfenolu. Tato látka se používá jako ochranná látka transportních materiálů, jako jsou například kartónové obaly nebo dřevěné palety. Do piva se tato látka dostává přestupem přes korunkové uzávěry při dlouhotrvající přepravě do zemí s teplým podnebím. (cs)
Title
  • Porovnání bariérových vlastností korunkových uzávěrů
  • Comparison of barrier properties of crown caps (en)
  • Porovnání bariérových vlastností korunkových uzávěrů (cs)
skos:prefLabel
  • Porovnání bariérových vlastností korunkových uzávěrů
  • Comparison of barrier properties of crown caps (en)
  • Porovnání bariérových vlastností korunkových uzávěrů (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024365!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 279918
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024365
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • 2; 4; 6-tri-chlor anisolem; beer; crown caps (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2759AA912B38]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Voldřich, Michal
  • Ševčík, Rudolf
  • Rajchl, Aleš
  • Čížková, Helena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software