Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Contamination by 2,4,6-tri-chloro anisole (TCA) is a relatively serious problem in the food industry, especially in the wine and brewing. Trace amounts of this substance (5-50 ng / l) is responsible for %22stale (moldy) aroma and taste in wine is often described as a musty taste of cork. The compound occurs as an unwanted product biomethylací (activity and penicillin aspergillové culture) 2,4,6 trichlorfenolu. This substance is used as a protective agent transport materials such as cardboard packaging and wood pallets. The beer gets the substance from crown caps over the long transport to countries with warm climates. (en)
- Kontaminace 2,4,6-tri-chlor anisolem (TCA) je poměrně závažným problémem v potravinářském průmyslu a to zejména ve vinařství a pivovarství. Stopové množství této látky (5-50 ng/l) je zodpovědné za ?zatuchlou (plesnivou)? vůni a chuť ve vinařství se často popisuje jako zatuchlá chuť po korku. Sloučenina vzniká jako nechtěný produkt biomethylací (činnost penicilinové a aspergillové kultury) 2,4,6 trichlorfenolu. Tato látka se používá jako ochranná látka transportních materiálů, jako jsou například kartónové obaly nebo dřevěné palety. Do piva se tato látka dostává přestupem přes korunkové uzávěry při dlouhotrvající přepravě do zemí s teplým podnebím.
- Kontaminace 2,4,6-tri-chlor anisolem (TCA) je poměrně závažným problémem v potravinářském průmyslu a to zejména ve vinařství a pivovarství. Stopové množství této látky (5-50 ng/l) je zodpovědné za ?zatuchlou (plesnivou)? vůni a chuť ve vinařství se často popisuje jako zatuchlá chuť po korku. Sloučenina vzniká jako nechtěný produkt biomethylací (činnost penicilinové a aspergillové kultury) 2,4,6 trichlorfenolu. Tato látka se používá jako ochranná látka transportních materiálů, jako jsou například kartónové obaly nebo dřevěné palety. Do piva se tato látka dostává přestupem přes korunkové uzávěry při dlouhotrvající přepravě do zemí s teplým podnebím. (cs)
|
Title
| - Porovnání bariérových vlastností korunkových uzávěrů
- Comparison of barrier properties of crown caps (en)
- Porovnání bariérových vlastností korunkových uzávěrů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Porovnání bariérových vlastností korunkových uzávěrů
- Comparison of barrier properties of crown caps (en)
- Porovnání bariérových vlastností korunkových uzávěrů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024365!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024365
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - 2; 4; 6-tri-chlor anisolem; beer; crown caps (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Ševčík, Rudolf
- Rajchl, Aleš
- Čížková, Helena
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |