About: Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Celkový denní příjem antioxidantů v České republice byl stanoven u mužů na 14,83 mmol a u žen na 13,54 mmol. Největší podíl na celkové antioxidační kapacitě stravy měla přitom káva (48,3 % u mužů a 60,5 % u žen) a vysoký podíl představovalo u mužů pivo (17 %, proti 2 % u žen). Z dalších potravin měly významný podíl na celkovém příjmu antioxidantů čaj (8,4 % u mužů a 10,3 % u žen), ovoce (4,1 % u mužů a 6,1 % u žen), zelenina (zahrnující i brambory; 6,9 % u mužů a 6,1 % u žen) a cereální výrobky (4,2 % u mužů a 3,0 % u žen).
  • Celkový denní příjem antioxidantů v České republice byl stanoven u mužů na 14,83 mmol a u žen na 13,54 mmol. Největší podíl na celkové antioxidační kapacitě stravy měla přitom káva (48,3 % u mužů a 60,5 % u žen) a vysoký podíl představovalo u mužů pivo (17 %, proti 2 % u žen). Z dalších potravin měly významný podíl na celkovém příjmu antioxidantů čaj (8,4 % u mužů a 10,3 % u žen), ovoce (4,1 % u mužů a 6,1 % u žen), zelenina (zahrnující i brambory; 6,9 % u mužů a 6,1 % u žen) a cereální výrobky (4,2 % u mužů a 3,0 % u žen). (cs)
  • The total daily intake of antioxidants in Czech Republic was estimated at 14,83 mmol for men and 13.54 mmol for women. Coffee was the most important source of antioxidants (48.3% of the total antioxidant intake for men and 60.5% for women) and beer was very important source of antioxidants for men (17%, in comparison 2% for women). Tea (8.4% for men and 10.3% for women), fruits (4.1% for men and 6.1% for women), vegetables (including potatoes; 6.9% for men and 6.1% for women) and cereal products (4.2% for men and 3.0% for women) were other important sources of antioxidants. (en)
Title
  • Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu
  • Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu (cs)
  • Intake of antioxidants in Czech Republic and participation of different food groups in this intake (en)
skos:prefLabel
  • Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu
  • Příjem antioxidantů v ČR a podíl jednotlivých potravin na tomto příjmu (cs)
  • Intake of antioxidants in Czech Republic and participation of different food groups in this intake (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024356!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 281642
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024356
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • intake of antioxidants; FRAP; Czech Republic (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3ED12DB2806F]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Teplice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Ústí n. Labem
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní konference Výživa a zdraví 2010, Primární prevence chorob
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Réblová, Zuzana
  • Joudalová, Kristýna
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Zdravotní ústav se sídlem v Ústí n. Labem
https://schema.org/isbn
  • 978-80-904206-4-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software