Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Among the most monitored and simultaniously most dangerous metabolites of molds belong mycotoxines. One of the most occuring fusarium mycotoxines are trichothecenes, which are produced by many species of fusarium (ie. F.sporotrichioides, F. graminearum, F. poae and F. culmorum). The trichothecenes in question are Deoxynivalenole, Deoxynivalenol-3-Glukoside, Nivalenole, T-2 toxine. Other fusarium mycotoxines are Fumonisines a Zearalenone. Determination of mycotoxines was done by the ROSA method. (en)
- Mezi nejvíce sledované a zároveň nejvíce nebezpečné metabolity plísní patří mykotoxiny. Mezi nejčastěji vyskytující se fusariové mykotoxiny patří trichotheceny, které jsou produkovány celou řadou fusarií (např. F.sporotrichioides, F. graminearum, F. poae a F. culmorum). Mezi trichotheceny se řadí Deoxynivalenol, Deoxynivalenol-3-Glukosid, Nivalenol, T-2 toxin. Další fusariové mykotoxiny jsou Fumonisiny a Zearalenon. Stanovení mykotoxinů bylo prováděno metodou ROSA
- Mezi nejvíce sledované a zároveň nejvíce nebezpečné metabolity plísní patří mykotoxiny. Mezi nejčastěji vyskytující se fusariové mykotoxiny patří trichotheceny, které jsou produkovány celou řadou fusarií (např. F.sporotrichioides, F. graminearum, F. poae a F. culmorum). Mezi trichotheceny se řadí Deoxynivalenol, Deoxynivalenol-3-Glukosid, Nivalenol, T-2 toxin. Další fusariové mykotoxiny jsou Fumonisiny a Zearalenon. Stanovení mykotoxinů bylo prováděno metodou ROSA (cs)
|
Title
| - Fusariové mykotoxiny v nápojích
- Fusariové mykotoxiny v nápojích (cs)
- Fusarium mycotoxins in beverages (en)
|
skos:prefLabel
| - Fusariové mykotoxiny v nápojích
- Fusariové mykotoxiny v nápojích (cs)
- Fusarium mycotoxins in beverages (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024309!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024309
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Moulds; mycotoxins; beverages; Fusarium (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Knytl, Martin
- Fiala, Jaromír
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |