About: Hydrolýza syrovátkových bílkovin pepsinem.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Native β-lactoglobulin is highly resistant against pepsin digestion. Therefore, it can be easily isolated from whey during enzymatic hydrolysis. We used fresh whey ultrafiltration retentate (membrane with cut-off 50 kDa, pressure 0.250 MPa, temperature 35 °C) for pepsin hydrolysis of whey proteins. A small stirred reactor (volume 100 ml) was applied. The enzymatic reaction took 180 minutes at 40 °C and pH 3.5 (10% HCl). Enzyme was inactivated by increasing pH to value 7 (10% NaOH). Samples of the hydrolyzate were consequently analyzed by RP-HPLC (PLRP-S column, 30 nm, 8 μm, 150x4,6 mm, column temperature 40 °C, flow rate 1 ml.min-1, UV detection at 220 nm). We observed the effect of pepsin concetration (0.005- 0.050 g.100 ml-1) on β-lactoglobulin yield to determine optimal amount of enzyme for the reaction. Temperature (30-50 °C) a pH (2.5-4.5) effects were also examined. According to the results obtained, we assessed optimal conditions for pepsin hydrolysis of whey proteins. A (en)
  • Nativní β-laktoglobulin (β-Lg) je odolný vůči působení pepsinu, čehož se využívá při jeho frakcionaci. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci s pepsinem (BC pepsin, 1:3000) byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky (membrána s cut off 50 kDa, tlak 0,250 MPa, teplota 35 °C). Hydrolýza probíhala v malém míchaném reaktoru o objemu 100 ml. Cílem základního experimentu bylo stanovit vhodnou dávku enzymu (0,005-0,050 g/100 ml) pro dobu reakce 180 minut. Experiment byl proveden při teplotě 40 °C a pH 3,5. Inaktivace enzymu bylo dosaženo úpravou pH na hodnotu 7. Vzorek hydrolyzátu byl následně analyzován metodou RP-HPLC. V dalších experimentech byl detailněji sledován vliv teploty (30-50 °C) a pH (2,5-4,5) na průběh hydrolýzy a obsah β-laktoglobulinu v hydrolyzátu. Na základě získaných výsledků byly stanoveny optimální podmínky hydrolýzy syrovátkových bílkovin s pepsinem. Při koncentraci enzymu 0,050 g/100 ml substrátu bylo po 180 minutách enzymové reakce rozštěpeno více než
  • Nativní β-laktoglobulin (β-Lg) je odolný vůči působení pepsinu, čehož se využívá při jeho frakcionaci. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci s pepsinem (BC pepsin, 1:3000) byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky (membrána s cut off 50 kDa, tlak 0,250 MPa, teplota 35 °C). Hydrolýza probíhala v malém míchaném reaktoru o objemu 100 ml. Cílem základního experimentu bylo stanovit vhodnou dávku enzymu (0,005-0,050 g/100 ml) pro dobu reakce 180 minut. Experiment byl proveden při teplotě 40 °C a pH 3,5. Inaktivace enzymu bylo dosaženo úpravou pH na hodnotu 7. Vzorek hydrolyzátu byl následně analyzován metodou RP-HPLC. V dalších experimentech byl detailněji sledován vliv teploty (30-50 °C) a pH (2,5-4,5) na průběh hydrolýzy a obsah β-laktoglobulinu v hydrolyzátu. Na základě získaných výsledků byly stanoveny optimální podmínky hydrolýzy syrovátkových bílkovin s pepsinem. Při koncentraci enzymu 0,050 g/100 ml substrátu bylo po 180 minutách enzymové reakce rozštěpeno více než (cs)
Title
  • Hydrolýza syrovátkových bílkovin pepsinem.
  • Hydrolýza syrovátkových bílkovin pepsinem. (cs)
  • Whey protein hydrolysis with pepsin. (en)
skos:prefLabel
  • Hydrolýza syrovátkových bílkovin pepsinem.
  • Hydrolýza syrovátkových bílkovin pepsinem. (cs)
  • Whey protein hydrolysis with pepsin. (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024305!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 262502
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024305
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • whey; β-lactoglobulin; pepsine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [198FAC648C91]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů 2010 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Diblíková, Lenka
  • Čurda, Ladislav
  • Pocedičová Roz.hellerová, Klára
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-760-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software