About: Nové trendy v probiotikách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Použití sporulujících mikroorganismů z rodu Bacillus a Sporolactobacillus jako probiotik se začíná rozšiřovat jak ve výživě lidí, tak i zvířat. Práce se zabývá základní charakteristikou uvedených rodů z hlediska jejich morfologických a biochemických vlastností. Jsou shrnuty poznatky o použití zástupců rodu Bacillus a Sporolactobacillus v probiotických přípravcích, jejich výhody, vliv na zdraví hostitele, ale i možná zdravotní rizika.
  • Použití sporulujících mikroorganismů z rodu Bacillus a Sporolactobacillus jako probiotik se začíná rozšiřovat jak ve výživě lidí, tak i zvířat. Práce se zabývá základní charakteristikou uvedených rodů z hlediska jejich morfologických a biochemických vlastností. Jsou shrnuty poznatky o použití zástupců rodu Bacillus a Sporolactobacillus v probiotických přípravcích, jejich výhody, vliv na zdraví hostitele, ale i možná zdravotní rizika. (cs)
  • Spore-forming microorganisms of the genus Bacillus and Sporolactobacillus have been used for long time as probiotics both in human diet and in the bacteriotherapy of animals. The article deals with the basic characteristics of above mentioned genui (morphology, biochemical properties). The data on the use of Bacillus and Sporolactobacillus genera in probiotic products, their advantages, the influence on host health and also health risks are summarized. (en)
Title
  • Nové trendy v probiotikách
  • New trends in probiotics (en)
  • Nové trendy v probiotikách (cs)
skos:prefLabel
  • Nové trendy v probiotikách
  • New trends in probiotics (en)
  • Nové trendy v probiotikách (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00024262!RIV11-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 120
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 275387
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00024262
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • probiotic; Bacillus; Sporolactobacillus (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [973A883A6747]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 120
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Horáčková, Šárka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software