Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Changes in the physiological state of yeasts during repeated pitching under different fermentation conditions were studied. Traditional Czech strains kept in the culture collection of the Research Institute of Brewing and Malting (RIBM) were tested. The control parameters for the primary fermentation were maximum temperature and pressure. The pressure is dependent on the concentration of carbon dioxide. The physiological condition of yeasts was evaluated by means of flow cytometry based on the content of trehalose and glycogen in the cell and by the determination of the acidification power (AP) of the yeasts. It was found that the yeast strains tested reacted to changing conditions in different ways. The methods used for the study of the physiological conditions also show important information about glycogen production. No significant relationship between the results obtained and the fermentation process was found, when characterizing by the speed of extract reduction between the 48th and the 96th fer (en)
- Byly studovány změny fyziologického stavu kvasinek při opakovaném nasazení za různých podmínek kvašení. Studovány byly klasické české kmeny uchovávané ve sbírce VÚPS. Řídícími parametry hlavního kvašení byly maximální teplota a tlak, resp. tlakem ovlivňovaná koncentrace oxidu uhličitého. Fyziologický stav kvasnic byl hodnocen jak průtokovou cytometrií na základě obsahu trehalosy a glykogenu v buňce, tak stanovením acidifikační schopnosti kvasinek. Zjistilo se, že v práci testované kmeny reagují na změnu podmínek diferencovaně. Použité metody stanovení fyziologického stavu poskytují významné informace o fyziologickém stavu kvasnic a tvorbě glykogenu. Nezaznamenala se však souvislost získaných výsledků s průběhem kvašení charakterizovaným rychlostí úbytku extraktu mezi 48. a 96. hodinou kvašení a délkou kvašení potřebnou pro dosažení rozdílu mezí zdánlivým a dosažitelným prokvašením 8?10 %.
- Byly studovány změny fyziologického stavu kvasinek při opakovaném nasazení za různých podmínek kvašení. Studovány byly klasické české kmeny uchovávané ve sbírce VÚPS. Řídícími parametry hlavního kvašení byly maximální teplota a tlak, resp. tlakem ovlivňovaná koncentrace oxidu uhličitého. Fyziologický stav kvasnic byl hodnocen jak průtokovou cytometrií na základě obsahu trehalosy a glykogenu v buňce, tak stanovením acidifikační schopnosti kvasinek. Zjistilo se, že v práci testované kmeny reagují na změnu podmínek diferencovaně. Použité metody stanovení fyziologického stavu poskytují významné informace o fyziologickém stavu kvasnic a tvorbě glykogenu. Nezaznamenala se však souvislost získaných výsledků s průběhem kvašení charakterizovaným rychlostí úbytku extraktu mezi 48. a 96. hodinou kvašení a délkou kvašení potřebnou pro dosažení rozdílu mezí zdánlivým a dosažitelným prokvašením 8?10 %. (cs)
|
Title
| - Hodnocení násadních kvasnic moderními metodami
- Evaluation of Pitching Yeast by Advanced Methods (en)
- Hodnocení násadních kvasnic moderními metodami (cs)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení násadních kvasnic moderními metodami
- Evaluation of Pitching Yeast by Advanced Methods (en)
- Hodnocení násadních kvasnic moderními metodami (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/10:00024173!RIV11-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2A-2TP1/031), Z(MSM6046137305)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/10:00024173
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - yeast strain; primary fermentation; trehalose; glycogen; acidification power test; flow cytometry (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Fiala, Jaromír
- Slabý, Martin
- Škach, Josef
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |