About: Trvanlivé salámy s přírodními antioxidanty z koření.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Přídavek rozmarýnového extraktu měl pozitivní vliv na stabilitu barvy a eliminaci barevných rozdílů v jednotlivých částech tepelně opracovaných salámů. Lehká frakce oleoresinu se ukázala být nejúčinnější v zpomalení nežádoucích barevných změn, avšak přídavek vyšší koncentrace standardního oleoresinu měl spíše prooxidační efekt. V případě fermentovaného paprikového salámu snižoval přídavek rozmarýnového extraktu také oxidační reakce v tukové části salámu, což pozitivně ovlivňovalo i stabilitu jak paprikových karotenoidů, tak i hemových barviv. Účinek rozmarýnového extraktu byl ještě zesílen současným přídavkem lykopenu, který též měl dobré antioxidační vlastnosti.
  • Přídavek rozmarýnového extraktu měl pozitivní vliv na stabilitu barvy a eliminaci barevných rozdílů v jednotlivých částech tepelně opracovaných salámů. Lehká frakce oleoresinu se ukázala být nejúčinnější v zpomalení nežádoucích barevných změn, avšak přídavek vyšší koncentrace standardního oleoresinu měl spíše prooxidační efekt. V případě fermentovaného paprikového salámu snižoval přídavek rozmarýnového extraktu také oxidační reakce v tukové části salámu, což pozitivně ovlivňovalo i stabilitu jak paprikových karotenoidů, tak i hemových barviv. Účinek rozmarýnového extraktu byl ještě zesílen současným přídavkem lykopenu, který též měl dobré antioxidační vlastnosti. (cs)
  • Lipid and heam oxidation in cooked and fermented sausages can be suppressed using certain spices, which contain antioxidative substances, as of rosemary, oregano, sage etc. The effect of these natural antioxidants on heam and paprika pigments was tested on two different model sausages (cooked and fermented). The rosemary extract had a positive effect on the pigment stability and its light fraction was the most effective as an antioxidant when added at 0,3 g.kg-1. On the other hand, the addition of higher concentrations of the light fiction led to prooxidative reactions. (en)
Title
  • Trvanlivé salámy s přírodními antioxidanty z koření.
  • Sausages with Natural Antioxidants from Spices (en)
  • Trvanlivé salámy s přírodními antioxidanty z koření. (cs)
skos:prefLabel
  • Trvanlivé salámy s přírodními antioxidanty z koření.
  • Sausages with Natural Antioxidants from Spices (en)
  • Trvanlivé salámy s přírodními antioxidanty z koření. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/10:00023773!RIV11-MPO-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 293684
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/10:00023773
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • colour; oxidation of heam pigments; paprika pigment; rosemary (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [513F7CD9CE87]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Nové trendy v potravinárstve
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Rohlík, Bo-Anne
  • Petrová, Michaela
  • Staruch, Ladislav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-3398-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 15 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software