Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Barva nákroje trvanlivých salámů byla hodnocena pomocí analýzy obrazu (NIS-Elements 2.30); snímky nákroje byly pořízeny pomocí scanneru (HP Scanjet 5470c). Byly získány jak hodnoty systému CIELab, tj. světlost L*, souřadnice a* a b* a odstín barvy (hue), tak i veličiny systému RGB, tj. střední červená G, zelená, G, modrá B, světlost (brightness). Z veličin R, G, B, byly následně vypočteny příslušné podíly r, g a b, které charakterizují případné barevné změny. Hodnoty a* a r měly průběhu skladování stoupající tendenci v důsledku vysychání salámu a tím zvýšení koncentrace hemových barviv. Oxidace lipidů (hodnocená na základě TBA) byla ovlivněna přítomností antioxidantů a dobou skladování. Barva papriky v netukovém podílu nákroje trvanlivých salámů byla ovlivněna stupněm oxidace tukové tkáně v surovině a během skladování; i tento děj byl ovlivněn přídavkem přírodního antioxidantu z koření.
- Barva nákroje trvanlivých salámů byla hodnocena pomocí analýzy obrazu (NIS-Elements 2.30); snímky nákroje byly pořízeny pomocí scanneru (HP Scanjet 5470c). Byly získány jak hodnoty systému CIELab, tj. světlost L*, souřadnice a* a b* a odstín barvy (hue), tak i veličiny systému RGB, tj. střední červená G, zelená, G, modrá B, světlost (brightness). Z veličin R, G, B, byly následně vypočteny příslušné podíly r, g a b, které charakterizují případné barevné změny. Hodnoty a* a r měly průběhu skladování stoupající tendenci v důsledku vysychání salámu a tím zvýšení koncentrace hemových barviv. Oxidace lipidů (hodnocená na základě TBA) byla ovlivněna přítomností antioxidantů a dobou skladování. Barva papriky v netukovém podílu nákroje trvanlivých salámů byla ovlivněna stupněm oxidace tukové tkáně v surovině a během skladování; i tento děj byl ovlivněn přídavkem přírodního antioxidantu z koření. (cs)
- The colour of paprika salami was evaluated by video image analysis (NIS-Elements 2.30); Pictures of the salami slices were obtained, using a scanner (HP Scanjet 5470c). Values form the CIELab colour system (L*-lightness, a* -redness, b*-yellowness, h ?hue) and RGB system were obtained. Value a* had an increasing trend due to the water evaporation and consequently the higher concentration of heam pigment. The colour of the paprika salami around the fat particles depended on the range of lipid oxidation during storage. These colour changes were affected by the added rosemary extract. (en)
|
Title
| - Vliv antioxidantů na stabilitu barvy trvanlivých salámů.
- Vliv antioxidantů na stabilitu barvy trvanlivých salámů. (cs)
- The effect of antioxidants on the colour stability of salamis (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv antioxidantů na stabilitu barvy trvanlivých salámů.
- Vliv antioxidantů na stabilitu barvy trvanlivých salámů. (cs)
- The effect of antioxidants on the colour stability of salamis (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022491!RIV10-MPO-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022491
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - rosemary extract; paprika; salami (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových zdrojů
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Petrová, Michaela
- Bělková, Bo-Anne
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |