About: Vliv rozmarýnového extraktu na barvu trvanlivých salámů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Oxidace hemových barviv a lipidů způsobuje zhoršení vzhledu a barevné změny trvanlivých tepelně opracovaných salámů. Během expozice čerstvého nákroje na vzduchu jsou tyto změny ještě zvýrazněny. Analýza obrazu umožnila sledování barevných změn v částicích svaloviny na řezu trvanlivých salámů v průběhu skladování. Barevné změny (pokles souřadnice a* a podílu červené barvy) během expozice nákroje trvanlivých salámů na světle byla částečně omezena přídavkem extraktu rozmarýnu TRUMF, zejména jeho lehkou frakcí.
  • Oxidace hemových barviv a lipidů způsobuje zhoršení vzhledu a barevné změny trvanlivých tepelně opracovaných salámů. Během expozice čerstvého nákroje na vzduchu jsou tyto změny ještě zvýrazněny. Analýza obrazu umožnila sledování barevných změn v částicích svaloviny na řezu trvanlivých salámů v průběhu skladování. Barevné změny (pokles souřadnice a* a podílu červené barvy) během expozice nákroje trvanlivých salámů na světle byla částečně omezena přídavkem extraktu rozmarýnu TRUMF, zejména jeho lehkou frakcí. (cs)
  • The oxidation a lipids and heam pigments causes deterioration of the colour of dried/cooked sausages. At sausage slices exposed to air and light were these changes even more outstanding. Video image analysis enabled to observe these colour changes during storage in different parts of the sausage slices (meat particles apart from fat particles). Colour changes (decrease of redness a* and ratio of red colour r ) during storage were partly slowed down by the added rosemary extract TRUMF, especially by its light fraction. (en)
Title
  • Vliv rozmarýnového extraktu na barvu trvanlivých salámů
  • Vliv rozmarýnového extraktu na barvu trvanlivých salámů (cs)
  • The effect of rosemary extract on the colour of dried/cooked sausages (en)
skos:prefLabel
  • Vliv rozmarýnového extraktu na barvu trvanlivých salámů
  • Vliv rozmarýnového extraktu na barvu trvanlivých salámů (cs)
  • The effect of rosemary extract on the colour of dried/cooked sausages (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022490!RIV10-MPO-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FT-TA3/059)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349525
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022490
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dry sausages; colour; rosemary; VIA (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0628CD826E10]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Banská Bystrica
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Bratislava
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Laboralim 2009 Recent Progress in Analytical Methods of Food
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Staruch, Ladislav
  • Bělková, Bo-Anne
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská technická univerzita v Bratislave
https://schema.org/isbn
  • 978-80-227-3071-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 15 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software