About: Vliv laktokoků na růst listerií v modelovém systému mléka UHT.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The work was aimed at growth suppression of cultured listeria strains by cultured lactococci strains or commercial mesophilic cheese cultures during common cultivations in the model UHT milk system (0.5 % w/w milk fat content) at 30 °C during 18 h. Milk was primarily fermented by lactococci (inoculum 108 CFU ml-1) and secondarily contaminated by listerias (inoculum 103 CFU ml-1). The most intensive growth suppression of both Listeria innocua (5884 and Ln-03) strains was occurred by Lactococcus lactis ssp. lactis (LCC 416 or CHCC 2281) strains or by DELVO-ADD? 100-X DSF mesophilic cheese culture; inhibition listerias from 103 CFU ml-1 to100 CFU ml-1. Obtained results can be applied to dairy industry provided that HACCP, GHP and GMP systems should be observed. (en)
  • Práce byla zaměřena na potlačení růstu sbírkových listeriálních kmenů za pomocí sbírkových laktokokových kmenů nebo komerčních mezofilních sýrařských kultur při jejich společných kultivacích v modelovém systému mléka UHT (0,5 % hm. tuku) při teplotě 30 °C během 18 h. Mléko, které bylo primárně fermentováno laktokoky (inokulum 108 KTJ?ml-1), bylo sekundárně kontaminováno listeriemi (denzita listerií 103 KTJ?ml-1). K nejúčinnějšímu potlačení růstu obou listeriálních kmenů Listeria innocua (CCM 5884 a Ln-03) došlo za použití laktokokových kmenů Lactococcus lactis ssp. lactis (LCC 416 nebo CHCC 2281) nebo komerční mezofilní sýrařské kultury DELVO-ADD? 100-X DSF, a to o tři řády: z 103 KTJ?ml-1 na 100 KTJ?ml-1. V mlékárenské praxi mohou být zjištěné poznatky mohou být účinné pouze za předpokladu dodržování systému HACCP, SHP a SVP.
  • Práce byla zaměřena na potlačení růstu sbírkových listeriálních kmenů za pomocí sbírkových laktokokových kmenů nebo komerčních mezofilních sýrařských kultur při jejich společných kultivacích v modelovém systému mléka UHT (0,5 % hm. tuku) při teplotě 30 °C během 18 h. Mléko, které bylo primárně fermentováno laktokoky (inokulum 108 KTJ?ml-1), bylo sekundárně kontaminováno listeriemi (denzita listerií 103 KTJ?ml-1). K nejúčinnějšímu potlačení růstu obou listeriálních kmenů Listeria innocua (CCM 5884 a Ln-03) došlo za použití laktokokových kmenů Lactococcus lactis ssp. lactis (LCC 416 nebo CHCC 2281) nebo komerční mezofilní sýrařské kultury DELVO-ADD? 100-X DSF, a to o tři řády: z 103 KTJ?ml-1 na 100 KTJ?ml-1. V mlékárenské praxi mohou být zjištěné poznatky mohou být účinné pouze za předpokladu dodržování systému HACCP, SHP a SVP. (cs)
Title
  • Vliv laktokoků na růst listerií v modelovém systému mléka UHT.
  • Effect of lactococci on the growth of listerias in the model UHT milk system. (en)
  • Vliv laktokoků na růst listerií v modelovém systému mléka UHT. (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv laktokoků na růst listerií v modelovém systému mléka UHT.
  • Effect of lactococci on the growth of listerias in the model UHT milk system. (en)
  • Vliv laktokoků na růst listerií v modelovém systému mléka UHT. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022437!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08050), Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349317
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022437
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Lactococci; growth reduction; inhibition; listerias; UHT milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C2D0B6833991]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno, ČR
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů - XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Plocková, Milada
  • Šviráková, Eva
  • Kučerová, Kateřina
  • Složilová, Ivana
  • Tichovský, Petr
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Knihovnička.cz
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-081-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 37 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software