About: FUNKČNÍ PARAMETRY OBALŮ VERSUS POŽADAVKY NA KONKRÉTNÍ APLIKACI, KONTROLA VLASTNOSTÍ OBALU     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The food packages must meet a rather wide scale of requirements, e.g. food contact suitability, environment acceptability, etc. The functional parameters are the most important characteristics conditioning the package application for particular food product. Significant functional parameters include mechanical properties, temperature resistance, barrier as well as optical parameters, corrosion resistance, etc. The food producer should be able to specify precisely these parameters for used packaging materials. This is especially important in the case, when the cause of product defects is identified. The requirement of the specification of package function parameters is built in BRC as well as IFS standards. The text provides the review of basic functional parameters of food packages and the ways, how to prove the efficiency of packaging system for particular food product. (en)
  • Na obaly potravin je kladena celá řada nároků, např. zdravotní nezávadnost, ekologická přijatelnost atd. Z technologického hlediska nejvýznamnějšími vlastnostmi obalů jsou funkční parametry, tj. soubor vlastností, které podmiňují vhodnost obalového prostředku pro to dané použití. Významnými funkčními parametry tak jsou mechanické vlastnosti, tepelná stabilita, bariérové parametry, optické vlastnosti, korozní stabilita a řada dalších. Tyto funkční vlastnosti obalů by výrobce potravin měl umět podrobně specifikovat. To je důležité zejména v situaci, kdy se hledá příčina problémů. Požadavek na specifikaci funkčních vlastností obalových prostředků je obsažen i ve standardech BRC či IFS, jejichž naplnění je v současnosti po výrobcích potravin vyžadováno obchodními organizacemi. Text přináší přehled základních funkčních parametrů jednotlivých skupin obalových prostředků, které by měl být výrobce potraviny schopen specifikovat, a dále způsoby, jakými je možné prokazovat vhodnost systému balení pro daný potra
  • Na obaly potravin je kladena celá řada nároků, např. zdravotní nezávadnost, ekologická přijatelnost atd. Z technologického hlediska nejvýznamnějšími vlastnostmi obalů jsou funkční parametry, tj. soubor vlastností, které podmiňují vhodnost obalového prostředku pro to dané použití. Významnými funkčními parametry tak jsou mechanické vlastnosti, tepelná stabilita, bariérové parametry, optické vlastnosti, korozní stabilita a řada dalších. Tyto funkční vlastnosti obalů by výrobce potravin měl umět podrobně specifikovat. To je důležité zejména v situaci, kdy se hledá příčina problémů. Požadavek na specifikaci funkčních vlastností obalových prostředků je obsažen i ve standardech BRC či IFS, jejichž naplnění je v současnosti po výrobcích potravin vyžadováno obchodními organizacemi. Text přináší přehled základních funkčních parametrů jednotlivých skupin obalových prostředků, které by měl být výrobce potraviny schopen specifikovat, a dále způsoby, jakými je možné prokazovat vhodnost systému balení pro daný potra (cs)
Title
  • FUNKČNÍ PARAMETRY OBALŮ VERSUS POŽADAVKY NA KONKRÉTNÍ APLIKACI, KONTROLA VLASTNOSTÍ OBALU
  • FUNCTIONAL PARAMETERS OF PACKAGES VS REQUIREMENTS FOR A PARTICULAR APPLICATION, THE CONTROL OF PACKAGE CHARACTERISTICS (en)
  • FUNKČNÍ PARAMETRY OBALŮ VERSUS POŽADAVKY NA KONKRÉTNÍ APLIKACI, KONTROLA VLASTNOSTÍ OBALU (cs)
skos:prefLabel
  • FUNKČNÍ PARAMETRY OBALŮ VERSUS POŽADAVKY NA KONKRÉTNÍ APLIKACI, KONTROLA VLASTNOSTÍ OBALU
  • FUNCTIONAL PARAMETERS OF PACKAGES VS REQUIREMENTS FOR A PARTICULAR APPLICATION, THE CONTROL OF PACKAGE CHARACTERISTICS (en)
  • FUNKČNÍ PARAMETRY OBALŮ VERSUS POŽADAVKY NA KONKRÉTNÍ APLIKACI, KONTROLA VLASTNOSTÍ OBALU (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022428!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 315774
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022428
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Food packaging; functional properties (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5677BFEEEC0D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Balení potravin - aktuální problémy a možná řešení
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dobiáš, Jaroslav
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-714-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software