About: Separace galakto-oligosaccharidů ze směsi sacharidů.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Number of techniques is utilized for galactooligosaccharide (GOS) separation, namely chromatographic and membrane techniques. Maximal yield of GOS in batch process was obtained at 62.5 % degree of hydrolysis of lactose. The residence time in continuos process was therefore 45 min for substrate containing lactose (200 g.L-1) in phosphate buffer and enzyme Maxilact LX 5000 (6 U.mL-1) and temperature 37 °C. Product from membrane reactor (GOS 10,78 g.L-1, lactose 83,57 g.L-1, glucose 73,12 g.L-1, galactose 46,39 g.L 1. ) was separated on NF ceramic membrane (cut off 1 kDa) at 50 °C and pressure 1; 0.75 and 0.5 MPa. GOS ae separated only partially, best results were obtained at 0.75 MPa. (en)
  • Při separaci galakto-oligosacharidů (GOS) ze směsi se využívá řada technik, jedná se o techniky chromatografické a membránové. Na základě předběžných experimentů bylo zjištěno, že optimální doba pro zisk maximálního výtěžku se pohybuje mezi 30 a 60 minutami při 62,5% stupni konverze laktosy. Z tohoto důvodu byla pro kontinuální i separační pokusy zvolena doba 45 minut. Separaci předcházela kontinuální příprava směsi sacharidů na 150 kDa ultrafiltrační membráně. Použitým substrátem pro transgalaktosylaci byla laktosa v pufru (200 g.L-1). Koncentrace použitého enzymu (Maxilact LX 5000) byla 6 U.mL-1. Teplota během experimentu byla 37 °C. Vzorky byly analyzovány pomocí HPLC s ELS detektorem. Složení vstupní suroviny pro separaci bylo následující: GOS 10,78 g.L-1, laktosa 83,57 g.L-1, glukosa 73,12 g.L-1, galaktosa 46,39 g.L 1. Pro separaci byla využita membránová jednotka Arno 700 s 1 kDa keramickou, nanofiltrační membránou. Podmínky nanofiltrace byly následující: 50 °C, 1; 0,75 a 0,5 MPa. Z dosavadn
  • Při separaci galakto-oligosacharidů (GOS) ze směsi se využívá řada technik, jedná se o techniky chromatografické a membránové. Na základě předběžných experimentů bylo zjištěno, že optimální doba pro zisk maximálního výtěžku se pohybuje mezi 30 a 60 minutami při 62,5% stupni konverze laktosy. Z tohoto důvodu byla pro kontinuální i separační pokusy zvolena doba 45 minut. Separaci předcházela kontinuální příprava směsi sacharidů na 150 kDa ultrafiltrační membráně. Použitým substrátem pro transgalaktosylaci byla laktosa v pufru (200 g.L-1). Koncentrace použitého enzymu (Maxilact LX 5000) byla 6 U.mL-1. Teplota během experimentu byla 37 °C. Vzorky byly analyzovány pomocí HPLC s ELS detektorem. Složení vstupní suroviny pro separaci bylo následující: GOS 10,78 g.L-1, laktosa 83,57 g.L-1, glukosa 73,12 g.L-1, galaktosa 46,39 g.L 1. Pro separaci byla využita membránová jednotka Arno 700 s 1 kDa keramickou, nanofiltrační membránou. Podmínky nanofiltrace byly následující: 50 °C, 1; 0,75 a 0,5 MPa. Z dosavadn (cs)
Title
  • Separace galakto-oligosaccharidů ze směsi sacharidů.
  • Separation of galactooligosaccharides from saccharide mixture. (en)
  • Separace galakto-oligosaccharidů ze směsi sacharidů. (cs)
skos:prefLabel
  • Separace galakto-oligosaccharidů ze směsi sacharidů.
  • Separation of galactooligosaccharides from saccharide mixture. (en)
  • Separace galakto-oligosaccharidů ze směsi sacharidů. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/09:00022422!RIV10-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137305)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 340846
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/09:00022422
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • galactooligosaccharides; nanofiltration; lactose; galactosidase (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BE517A61E7DA]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Srní
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • CHISA 2009
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Diblíková, Lenka
  • Čurda, Ladislav
  • Pocedičová Roz.hellerová, Klára
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká společnost chemického inženýrství
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86059-51-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software