Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pro zjištění kvality olejů používaných ve stravovacích službách ke smažení potravin v rámci běžně uplatňované provozní praxe byl zvolen chemický rychlotest LRSM od firmy 3M, který jako ukazatel snižování kvality oleje využívá koncentrace volných mastných kyselin. V průběhu měsíců března až května 2009 bylo v padesáti provozech stravovacích služeb po celé České Republice provedeno měření kvality olejů v průběhu smažení v rámci běžně uplatňované výrobní praxe provozů. Kromě zjišťování kvality oleje v průběhu smažení v jednotlivých stravovacích provozech bylo dále sledováno: druh smažícího média, teplota oleje při smažení (fritování), výměna oleje. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že kvalita olejů používaných ve stravovacích službách ke smažení potravin je dobrá. Zejména v provozech otevřeného typu stravování byla předpokládána neuspokojivá zjištění. Šetření poukázalo na to, že v uzavřeném stravování pracovníci více dbají na dodržování zásad správné praxe (výrobní ? technologické) týkající se kvality
- Pro zjištění kvality olejů používaných ve stravovacích službách ke smažení potravin v rámci běžně uplatňované provozní praxe byl zvolen chemický rychlotest LRSM od firmy 3M, který jako ukazatel snižování kvality oleje využívá koncentrace volných mastných kyselin. V průběhu měsíců března až května 2009 bylo v padesáti provozech stravovacích služeb po celé České Republice provedeno měření kvality olejů v průběhu smažení v rámci běžně uplatňované výrobní praxe provozů. Kromě zjišťování kvality oleje v průběhu smažení v jednotlivých stravovacích provozech bylo dále sledováno: druh smažícího média, teplota oleje při smažení (fritování), výměna oleje. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že kvalita olejů používaných ve stravovacích službách ke smažení potravin je dobrá. Zejména v provozech otevřeného typu stravování byla předpokládána neuspokojivá zjištění. Šetření poukázalo na to, že v uzavřeném stravování pracovníci více dbají na dodržování zásad správné praxe (výrobní ? technologické) týkající se kvality (cs)
- To determine the quality of vegetable oils used for food frying in caterings the rapid chemical test LRSM from 3M was used as the indicator of reduction of the nutritional value of oil. The test is based on the content of free fatty acids. The examination in 50 public food services found that the quality of used oils is generally acceptable and good. (en)
|
Title
| - Smažení potravin a kvalita olejů používaných při smažení ve stravovacích službách
- Smažení potravin a kvalita olejů používaných při smažení ve stravovacích službách (cs)
- The quality of food frying oils used for frying in ceterings (en)
|
skos:prefLabel
| - Smažení potravin a kvalita olejů používaných při smažení ve stravovacích službách
- Smažení potravin a kvalita olejů používaných při smažení ve stravovacích službách (cs)
- The quality of food frying oils used for frying in ceterings (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022351!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022351
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - acidity number; frying oil quality; caterings (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Voldřich, Michal
- Čížková, Helena
- Janotová, Lucie
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |