Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Hlavními cíli projektu Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách ? detekce a preventivní opatření je navrhnout a optimalizovat: -metody detekce a stanovení patogenních mikroorganismů a jejich toxinů (dle Nařízení č. 1441/2007 - Salmonella spp., koagulázopozitivní stafylokoky, stafylokokové enterotoxiny, L. monocytogenes, Ent. sakazakii, B. cereus, Enterobacteriaceae, E. coli) -metody detekce a stanovení vybraných technologicky nežádoucích mikroorganismů (Enterococcus sp., plyn produkující klostridia, Bacillus sp., B. cereus, B. sporothermodurans) -preventivní a nápravná opatření proti výskytu a nežádoucím aktivitám výše zmíněných mikroorganismů Příklady výsledků: zavedení druhově specifické PCR pro Cl. tyrobutyricum, rozbor zduřelých sýrů z distribuční sítě, porovnání možností potlačování plyn produkujících klostridií, porovnání kultivačních metod pro B. cereus, zavedení NALFIA metody pro paralelní detekci L. monocytogenes a Listeria sp.
- Hlavními cíli projektu Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách ? detekce a preventivní opatření je navrhnout a optimalizovat: -metody detekce a stanovení patogenních mikroorganismů a jejich toxinů (dle Nařízení č. 1441/2007 - Salmonella spp., koagulázopozitivní stafylokoky, stafylokokové enterotoxiny, L. monocytogenes, Ent. sakazakii, B. cereus, Enterobacteriaceae, E. coli) -metody detekce a stanovení vybraných technologicky nežádoucích mikroorganismů (Enterococcus sp., plyn produkující klostridia, Bacillus sp., B. cereus, B. sporothermodurans) -preventivní a nápravná opatření proti výskytu a nežádoucím aktivitám výše zmíněných mikroorganismů Příklady výsledků: zavedení druhově specifické PCR pro Cl. tyrobutyricum, rozbor zduřelých sýrů z distribuční sítě, porovnání možností potlačování plyn produkujících klostridií, porovnání kultivačních metod pro B. cereus, zavedení NALFIA metody pro paralelní detekci L. monocytogenes a Listeria sp. (cs)
- The main aims of the project Microbial Risks in Dairy Technologies ? Detection and Preventive Measures are design and optimizing of: -methods for detection and enumeration of pathogens and their toxines (according to the Directive 1441/2007 ? Salmonella spp., coagulase pozitive staphylococci and their enterotoxines, L. monocytogenes, Ent. sakazakii, B. cereus, Enterobacteriaceae, E. coli) -methods for detection and enumeration of selected spoilage micro-organisms (Enterococcus sp., gas-producing clostridia, Bacillus sp., B. cereus, B. sporothermodurans) -preventive and corrective measures against occurrence and undesirable activities of micro-organisms mentioned above. Results examples: introduction of species-specific PCR for Cl. tyrobutyricum, blown cheese from distribution network assay, comparsion of ways of gas-producing clostridia inhibition, comparision of B. cereus cultivation methods, introduction of NALFIA method for simultaneous detection of L. monocytogenes and Listeria sp. (en)
|
Title
| - Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření (cs)
- Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření
- Microbial Risks in Dairy Technologies - Detection and Preventive Measures (en)
|
skos:prefLabel
| - Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření (cs)
- Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření
- Microbial Risks in Dairy Technologies - Detection and Preventive Measures (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/09:00022331!RIV10-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/09:00022331
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pathogens; spoilage micro-organisms; dairy technologies; milk; cheese; Clostridium tyrobutyricum; Bacillus cereus; Listeria monocytogenes; PCR; NALFIA; prevention (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových zdrojů
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Demnerová, Kateřina
- Němečková, Irena
- Pazlarová, Jarmila
- Plocková, Milada
- Purkrtová, Sabina
- Roubal, Petr
- Blažková, Martina
- Rauch, Pavel
- Kučerová, Kateřina
- Tůma, Štěpán
- Rohacká, Hana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |